Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Otřesné detaily smrti Jany (†40) a Adámka (†3): Máma zabila synka a pak i sebe kvůli rozhodnutí soudu?!

Aktualizováno -
3. ledna 2023
17:46
Autor: VaB, jel - 
3. ledna 2023
12:05

Několikadenní pátrací akce, strach a nakonec smutné zprávy. Janu K. (†40) a jejího tříletého syna Adama (†3) hledalo přes 150 lidí. Živé se je najít bohužel nepodařilo, jejich těla ležela v křoví u cesty od Růžové Hory na Portášky. Policie uvedla, že případ vyšetřuje jako vraždu a sebevraždu! Chlapec měl být uškrcený, Jana pak oběšená. K tragédii došlo podle televize Nova v den, kdy měla Jana předat chlapečka tátovi do péče.

Policisté v úterý odpoledne uvedli, že na místě nálezu těl Jany K. (†40) a jejího syna Adámka (†3) pracovali až do noci. Společně se soudním znalcem ohledávali těla zemřelých, zajišťovali stopy a zjišťovali příčinu jejich úmrtí. „Ohledáním nalezených těl zjistili, že se jedná o násilná úmrtí,“ popsala policistka Iva Kormošová.

Policie má podezření na vraždu a následnou sebevraždu! Jejich zjištění následně potvrdil i znalec z oboru soudního lékařství, podle kterého matka se synem zemřeli už 28. prosince. V ten den je na přestupní stanici lanovky na Sněžku, na Růžové hoře, zachytila kamera.

Podle televize Nova, která se odvolává na policii, byl tříletý Adam uškrcený a maminka Jana oběšená. Podle nich stojí za celou tragédií rodinné problémy. Neštěstí se podle televize mělo stát právě v den, kdy měla Jana předat Adámka z rozhodnutí soudu otci.

„Na základě těchto informací jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda s následnou sebevraždou,“ dodala mluvčí policie.

Obrovská akce

Po Janě K. a jejím synovi Adamovi začala pátrat policie od 30. prosince. V Libčicích nad Vltavou jejich zmizení nahlásil partner ženy a otec syna. O několik hodin později pak i majitelka hotelu U Sochorů. Ta uvedla, že Janu s dítětem viděla naposledy 27. prosince.

30. prosince odpoledne měla navíc ukončit pobyt a pokoj opustit. Na pokoji zůstaly její věci, před hotelem stálo zaparkované auto. Do pátrání se ve dvou dnech zapojilo přes 80 lidí, v posledních dvou i vrtulník Letecké služby policie.

K pátrání byly využity také čtyřkolky, policejní psi i psi horské služby. Včetně těch na pátrání ve velkých plochách a v těžkém terénu.

Krátce před tím, než byla nalezena těla maminky a syna, kriminalisté informovali, že je zachytila bezpečnostní kamera kolem druhé hodiny odpolední dne 28. prosince v okolí přestupní stanice lanovky na Růžové hoře.

Příčinu tragické smrti matky se synem určí pitva. „Byla nařízena soudní pitva," řekla ČTK mluvčí policie Iva Kormošová.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Pátrání po Janě a Adámkovi v Krkonoších  - Policie ČR
Video se připravuje ...



Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání