Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Velká pátrací akce v Krkonoších skončila tragicky: Jana s Adámkem jsou mrtví!

Aktualizováno -
2. ledna 2023
16:48
Autor: jel, shp, ČTK - 
2. ledna 2023
12:57

Více než stovka policistů, hasičů a horských záchranářů pátrala v Krkonoších už několikátý den po čtyřicetileté mamince Janě a jejím tříletém synkovi Adámkovi. V pondělí kolem jedné hodiny bohužel přišla smutná zpráva. Záchranáři je nalezli bez známek života! Nařízena byla soudní pitva, která určí příčinu jejich smrti.

O tom, že pátrání po mamince a jejím synovi skončilo tragicky, informovala policejní mluvčí Iva Kormošová na sociální síti. Dvojice byla nalezena v pondělí krátce po dvanácté hodině poblíž Růžové hory.

„Odvoláváme pátrání po pohřešované ženě a jejím synovi. Našli je v lese v oblasti Růžové hory členové horské služby. Bohužel bez známek života,“ informovali kriminalisté s tím, že příčinu úmrtí vyšetřují.

Video  Pátrání po Janě a Adámkovi v Krkonoších  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Česká televize informovala, že těla maminky a syna se našla v nepřehledném lesním porostu. Jana s Adamem měli zřejmě namířeno na Portášky.

Náčelník Horské služby Krkonoše Pavel Cingr pro televizi uvedl, že pátrání bylo fyzicky náročné, protože v místech, kde se hledalo je částečně lesní porost a částečně klečový porost. V některých místech jsou navíc zbytky sněhu a terén se místy propadal.

Jedna z největších pátracích akcí v Krkonoších

Policie po ženě a dítěti pátrala od pátku 30. prosince, kdy jejich pohřešování oznámil partner ženy a otec jejich syna na policejním oddělení v Libčicích nad Vltavou u Prahy. Podle policie žena zřejmě odjela autem do Pece pod Sněžkou do penzionu U Sochorů. V Peci pod Sněžkou se ubytovala i s dítětem v neděli 25. prosince a pobyt měla ukončit 30. prosince.

Na policii se v pátek obrátila také majitelka penzionu s tím, že Janu viděla naposledy 27. prosince. S ženou se nemohla spojit a její pokoj byl zamčený. Před penzionem parkovalo její auto. Později se ukázalo, že na pokoji také zůstaly její věci.

Do pátrání se zapojilo asi 120 členů horské služby, včetně záchranářů z Polska, policisté, hasiči i strážci Krkonošského národního parku. V neděli a v pondělí byl využit také vrtulník. Pilotovi vrtulníku dělal navigátora horský záchranář.

K pátrání byly využity také čtyřkolky, policejní psi i psi horské služby.

Krátce před tím, než byla nalezena těla maminky a syna, kriminalisté informovali, že je zachytila bezpečnostní kamera kolem druhé hodiny odpolední dne 28. prosince v okolí přestupní stanice lanovky na Růžové hoře. Příčinu tragické smrti matky se synem určí pitva. "Byla nařízena soudní pitva," řekla ČTK mluvčí policie Iva Kormošová. 

Video  Pátrání po Janě s Adámkem  - Horská služba ČR
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání