Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pátrání po pohřešované ženě skončilo šťastně: Pejsek u majitelky věrně čekal a „vyštěkal“ pomoc!

Sherry Noppeová  (63) byla nalezena díky svému psovi Maxovi.
 (Autor: Twitter.com/Harris County Pct 5)
Autor: pma - 
17. května 2022
19:20

Třiašedesátiletá Sherry Noppeová z Texasu byla pohřešovaná od začátku května. Rodina se o ní bála, naštěstí vše ale dobře skončilo. Svou paničku totiž zachránil pes Max, se kterým šla Sherry na procházku. Domů se ale nevrátila a policie po ženě vyhlásila pátrání. Až díky vytrvalému štěkotu a vytí labradora Maxe se záchranářům podařilo Američanku po třech dnech nelézt živou.

Bylo 3. května a třiašedesátiletá Sherry Noppeová z texaského okresu Harris si vyšla na vycházku se svým psem, labradorským retrívrem Maxem. Jenže domů se žena nevrátila a rodina si o Sherry začala dělat starosti, protože se u ní nedávno začala rozvíjet demence. Příbuzní zmizení milované Sherry i s jejím čtyřnohým miláčkem nahlásili na policii.

První dny byly neúspěšné

Dva dny se příbuzní obávali nejhoršího. Společně s policií po ženě pátraly i stovky dobrovolníků, ovšem bez úspěchu. Akce probíhala i v noci a  skončila až třetí den nad ránem. Několik desítek pomocníků prohledávalo i část parku George Bushe na předměstí Houstonu. Pomocníci několikrát zaslechli i psí štěkot. Nejdřív mu nevěnovali tolik pozornosti, když však štěkání z lesa nepřestávalo, vydali se za zvukem. A to ženě zachránilo život.

Na Twitteru policie z Harris County potvrdila, že Sherry byla v pořádku. „V pátek v 6. května zhruba ve tři hodiny ráno skupina neúnavných dobrovolníků a policistů pohřešovanou vyčerpanou ženu nalezla. Upozornil na ni její pes Max, který si od ní celou dobu nehnul,“ uvádí policie.

Rodina je šťastná

„Je to malý zázrak, že byla nalezena živá,“ dodal šťastně vyšetřovatel Ted Heap, který pátrání po Sherry vedl. Rodině Američanky spadl kámen ze srdce, příbuzní jsou rádi, že mají díky lásce a věrnosti chlupáče Maxe svou milovanou Sherry v pořádku doma.

pindal ( 17. května 2022 21:56 )

To je taky dobrý.K tomuto se můžete vyjádřit,Jinak k ničemu,jak demokratické.

Zobrazit celou diskusi