Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babis zavraždil svou manželku i fenku: Odsoudili ho na 27,5 roku v nechvalně proslulé base

Autor: rix - 
17. května 2022
13:45

Řecký soud poslal na 27,5 roku do vězení pilota Babise Anagnostopoulose (33). Na krku má vraždu své manželky Caroliny Crouchové (†19) a rodinné fenky Roxy. Vše se přitom původně snažil svést na údajné albánské zloděje, kteří se měli vkrást k nim do domu v Řecku a otřesný čin spáchat. Jeho tvrzení však rozmetaly záběry z kamer a záznamy z digitálních hodinek, které měla jeho žena na ruce. Šílenec a narcis se nakonec policistům přiznal, že svou manželku uškrtil, protože se ho prý chystala i s dítětem opustit. 

Babise čeká doslova peklo. Trest si odpyká ve věznici Korydallos s nejvyšší ostrahou na předměstí Atén, která je považována za jednu z nejtvrdších v Evropě. Sužována je násilím a přeplněností. Rodina zavražděné maminky cítí zadostiučinění. „Žádné věznění mi nikdy nemůže vrátit mou krásnou dceru, ale jsem potěšen, že soud neuvěřil hloupým nesmyslům, které během svého svědectví vymyslel,“ uvedl její otec pro Daily Mail s tím, že zařídí, aby se Babis už nikdy nesetkal se svou dcerou.

„Dále mě těší, že si odpyká svůj čas ve věznici Korydallos, nejtvrdší věznici v Řecku, která má jeden z nejhorších vězeňských systémů v Evropě,“ dodal pan Crouch. Soudu jeho rozhodnutí trvalo jen něco málo přes hodinu. Babis při vynesení verdiktu jen nepřítomně hleděl před sebe. „Bude z něj zlomený muž, mnohem starší, než je jeho skutečný věk,“ dodal otec zavražděné. 

Ještě předtím se Řek soudce snažil obelstít tím, že strašná vražda byla „zločinem z vášně“ a jednal impulzivně a bez přemýšlení po ostré hádce. Jak uvedl deník Daily Mail, to mu ale neprošlo, soud mu spočítal jak vraždu, tak i jeho následné lhaní o údajném vloupání. Jen krátce po vraždě Caroline hrál Anagnostopoulos zdrceného manžela, a na pohřbu své dívky dokonce v dojetí objímal svou tchyni. 

Jak již dříve deník Blesk informoval, Babis měl po vraždě předem promyšlený plán, jeho strategie se ale postupně sesypala jako domeček z karet. Důkazy proti němu přinesly především chytré hodinky na ruce zavražděné ženy. Ty totiž po přezkoumání vykazovaly údaje, které se rozcházely s jeho slovy. 

Jakmile se do něj pustili verbálně policisté, po osmi hodinách důkladného výslechu vyložil karty na stůl. Přiznal se k vraždě své ženy. Dříve tvrdil, že za vše může albánský gang, který se vloupal k nim do domu a ženu i s dítětem jeho členové zabili. 

Jeho verze byla na chvíli tak přesvědčivá a dojemná, že to přimělo řeckou vládu vyhlásit odměnu 7 340 000 korun za dopadení vrahů. Celý jeho vymyšlený příběh také vedl k odporu proti albánské komunitě, kterou Babis označil za viníka  tragédie. 

Babis byl odsouzen dohromady ke 27,5 roku vězení za vraždu své ženy, fenky i obstrukce, které policii přivodil. Z trestu si ale reálně odsedí maximálně 18,5 roku. Soud přihlédl k tomu, kolik času za mřížemi již strávil a i k tomu, že v base pracuje.

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání