Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tragédie ve Dvoře Králové: Holčička zemřela po otravě plynem, matka a sestra bojují o život!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Václav Burian)
Aktualizováno -
9. března 2023
19:48
Autor: ČTK, pma - 
9. března 2023
10:36

Policie se zabývá případem otravy jednačtyřicetileté ženy a jejích dvou dcer ve věku čtyř a osmi let ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku. K otravě došlo zřejmě nebezpečným oxidem uhelnatým. Jedna z holčiček na místě zemřela. Podle informací CNN Prima News by matka s druhou dcerou měly být stále v ohrožení života.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby (ZZS) Královéhradeckého kraje Ivo Nováka případ oznámil ve středu večer na tísňovou linku 155 příbuzný ženy a dvou dětí. „Na místě jsme zjistili, že velmi pravděpodobně došlo k otravě oxidem uhelnatým. Všechny tři osoby měly poruchu vědomí. Poskytli jsme jim potřebnou léčbu, její součástí bylo i napojení na umělou plicní ventilaci. Dospělou ženu ve věku 41 let a jedno nezletilé dítě jsme po příslušné léčbě transportovali do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Jedno z dětí bohužel na místě zemřelo,“ řekl Novák.

Podle informací CNN Prima News jsou děti staré čtyři a osm let, neupřesnila ale, které znich tragédii nepřežilo. 

Hasiči po příjezdu do bytu v 1. patře v Husově ulici, kde se trojice otrávila, naměřili zvýšenou hodnotu oxidu uhelnatého. „Jeli jsme tam na výzvu ZZS, bylo nám to ohlášeno s podezřením na otravu oxidem uhelnatým. Zapojili jsme se do poskytování první pomoci třem osobám,“ řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Případem se zabývá policie. „Ve středu po 19:00 jsme přijali oznámení o nálezu tří osob v bezvědomí, šlo o jednoho dospělého a dvě děti. Je tam podezření na únik nebezpečných látek. Jedno dítě zemřelo,“ dodala policejní mluvčí Iva Kormošová. Zástupci krajské policie také řekli, že s ohledem na věk zemřelé osoby se nyní k věci nebudou blíže vyjadřovat.

Podle čtvrtečních informací CNN Prima News mělo k neštěstí dojít v koupelně. Právě tam měla jedna z holčiček v důsledku otravy oxidem uhelnatým zemřít. Její matka společně se sestrou jsou podle média stále v nemocnici a bojují o život. 

„Je to hrozná tragédie, asi to šlo z karmy,“ sdělila pro CNN Prima News jedna ze sousedek.

Každoročně je v Česku zaznamenáno několik otrav oxidem uhelnatým, který je produktem nedokonalého spalování. Nejčastější příčinou úniku v domácnostech jsou netěsnosti plynových kotlů. Otrava však může snadno nastat i tehdy, pokud není v pořádku odvod spalin z topidla nebo je zanesený komín.

Video  Tragédie na pražském Šeberově. Nejspíš na otravu oxidem uhelnatým tam zemřely dvě osoby, včetně dítěte  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání