Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Holčičku (†3) zavalila obrovská skříň: Zemřela cestou do nemocnice

Autor: rc - 
9. března 2023
09:57

Na malou chvilku spustila z očí maminka Jessica (26) svou tříletou dcerku Jennifer a došlo k obrovské tragédii. Holčička otevřela dveře dvoumetrové skříně, která ji zavalila. Rodina s ní okamžitě jela do nemocnice. Děvčátko ale na cestě zraněním podlehlo.

K tragédii došlo v pátek ve slovenské obci Veľká Lomnice v okrese Kežmarok. Maminka Jessica na chvíli vyběhla ven  z domu, když se ozvala rána. Poté, co znovu vběhla dovnitř, našla pod převrácenou dvoumetrovou skříní ležet svou tříletou dcerku Jennifer.

Přivolala na pomoc své příbuzné. „Když jsme přiběhli, ještě měla pulz. Utíkali jsme s ní k záchranářům. Ale po cestě pulz ztratila a zemřela,“ uvedl Ľubomír Čonka, bratr Jessicy, pro slovenský deník Plus Jeden Deň s tím, že celá rodina je z tragédie zdrcená. 

Všichni se o malou holčičku s láskou starali. „Jennifer byla naše princezna. Malá, neposedná… Nádherné děvčátko. Myslíme si, že si pootevřela dvířka skříně, snažila se na ni vylézt a tehdy se na ni převrhla,“ dodal pro slovenský deník Nový Čas. Holčičku na sociální síti oplakává její teta Edita (18), která k jedné z fotek napsala: „Vrať se mi domů, princezno moje.“

Případ šetří policie

Tragédii vyšetřuje policie. „Bylo zahájeno trestní stíhání pro usmrcení. Přesné příčiny události se vyšetřují,“ uvedla policejní mluvčí Jana Ligdayová. Mluvčí záchranářů Martin Balko uvedl, že rodina volala na tísňovou linku, nicméně k výjezdu záchranky nedošlo. „Převzali jsme hovor o úrazu dítěte. Volající ale nebyl schopný ho popsat. Následovně uvedl, že dítě převezou do nemocnice sami a položil. Takže se výjezd nekonal,“ řekl.

Video  Osmiletý Alex srážku s lyžařem nepřežil.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání