Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Policie na Slovensku zastavila auto řízené dítětem (11): S chlapcem v autě seděla i babička

Autor: jel - 
24. února 2023
07:19

Šok čekal na policisty v Seredi na jihovýchodním Slovensku. Zastavili totiž auto Audi A4, které řídil teprve jedenáctiletý chlapec. V autě s ním navíc seděla i jeho babička a také majitelka auta. Všichni tři skončili na policii.

Na auto řízené dítětem policii upozornil náhodný svědek, který si povšiml, že chlapec u supermarketu sedá za volant auta. Mladík sebevědomě vycouval z parkovacího místa a potom vyrazil do centra města. Vozidlo nejprve zastavili městští strážníci a později si případ převzala sereďská policie.

„Okolnosti, za kterých chlapec řídil, nadále prověřujeme. Vzhledem k tomu, že za přestupek není možné postihnout dítě, policie řeší osoby, které mu umožnily auto řídit,“ vysvětlila policie na sociální síti s tím, že za přestupek je zodpovědná především majitelka vozidla.

Policie také upozornila, že nechat řídit dítě je nejenom protiprávní, ale také maximálně nezodpovědné. Celá situace mohla skončit naprostou katastrofou. „Dítě totiž nedokáže správně vyhodnotit situaci v provozu, může zpanikařit a způsobit tak různé kolizní situace,“ doplnili policisté.

Video  Auto v Seredi řídil teprve jedenáctiletý chlapec  - TV JOJ
Video se připravuje ...

laco9717 ( 24. února 2023 09:00 )

Dostatek náznaků, Audi, majitelka, ***ď - dyg

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání