Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Konec vyšetřování vraždy úřednice Kateřiny (†30): Policie případ ze Zlína odložila

Autor: VaB, ČTK - 
23. února 2023
09:29

Policie odložila případ loňské střelby na krajském úřadě ve Zlíně. Devětadvacetiletý zhrzený expřítel tam 28. července zastřelil svou o rok starší bývalou přítelkyni Kateřinu. Po vraždě se pokusil o sebevraždu. Vážným zraněním později podlehl. Vyšetřovatel případ odložil z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání, neboť pachatel zemřel.

Vyšetřování vraždy a sebevraždy krajští kriminalisté ukončili v předchozích dnech. „Prokázalo se, že pachatelem byl muž, který se pokusil spáchat sebevraždu a později na následky zranění v nemocnici zemřel," uvedla mluvčí zlínské policie Simona Kyšnerová.

Důvodem ke střelbě mohl být fakt, že dvojice už netvořila společný pár. Kateřina H. (†30) se od střelce měla odstěhovat. „Byla to mladá dáma, která patřila k oporám týmu, je to tragická událost,“ popsal oběť po útoku hejtman Radim Holiš (ANO).  

Už dříve policisté uvedli, že muž ke střelbě v takzvaném Baťově mrakodrapu použil zbraň registrovanou na jiného člověka. Zaměstnankyně úřadu po střelbě na místě zemřela. Útočník se následně pokusil o sebevraždu. Utrpěl těžké poranění hlavy a mozku a podstoupil operaci. I přes péči zdravotníků Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně zraněním v srpnu podlehl.

Holiš (ANO) po tragédii uvedl, že šlo o osobní problém dvou mladých lidí. Událost se podle něj netýkala chodu úřadu. Několik dní po střelbě přesto krajští radní rozhodli o zpřísnění bezpečnostních opatření v budově krajského úřadu. Zvýšil se počet pracovníků ostrahy, v jednotlivých patrech budovy jsou magnetické dveře a vstup ke kancelářím je možný pouze se zaměstnaneckou čipovou kartou.

Video  Střelba na krajském úřadu ve Zlíně: Muž zastřelil svou bývalou partnerku, ta na místě zemřela  - Blesk: Jan Čada
Video se připravuje ...

Makyna123 ( 24. února 2023 13:50 )

Tady neselhal systém ochrany úředníků, ale systém ochrany lidí, které ohrožuje nějaký psychopat - v tomto případě v podobě zhrzeného expartnera. Kdyby jí i vyhrožoval a zastrašoval a ona šla na policii, akorát by jí pánové vysvětlili, že je paranoidní, že on jí stejně nic neudělá a ať přijde, až jí tedy napadne, doláme ruce či přizabije, pak to možná bude ke zvážení řešit, pokud ovšem donese dostatek důkazů, že jí přizabil on a ona si to neudělala pomstychtivě sama, aby mu ublížila🤮

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání