Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rebel Vondrák opustil poslanecký klub ANO, mandát si nechá. Budu nezařazený, říká

Aktualizováno -
21. února 2023
14:18
Autor: ČTK - 
21. února 2023
14:10

Moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák opustil poslanecký klub hnutí ANO. Na dnešní tiskové konferenci to oznámila předsedkyně klubu Alena Schillerová. Neunesl podle ní kritiku. Klub s jeho rezignací souhlasil jednomyslně, dodala. Vondrák řekl ČTK, že dospěl k názoru, že je nezbytně nutné z klubu vystoupit. Pokračovat bude jako nezařazený poslanec a je na to hrdý, doplnil.

Vondrák před dvěma týdny rezignoval na funkci místopředsedy ANO. Před lednovou prezidentskou volbou podpořil Petra Pavla, protikandidáta šéfa ANO a expremiéra Andreje Babiše. Vysloužil si za to kritiku například ostatních místopředsedů hnutí. Výhrady měl také ke směřování hnutí.

„Dospěl jsem k názoru, že je nezbytně nutné vystoupit z tohoto klubu. Budu nezařazený poslanec a jsem na to hrdý,“ uvedl Vondrák, který je zároveň předsedou školského výboru. Nejpočetnější klub ve Sněmovně dosud měl 72 členů.

„Kolegové se vyjadřovali velmi korektně, většinou jsem s jejich názory souhlasila. Ale byť pan Vondrák tak rád kritizuje, zejména mediálně, tak dnes kritiku sám neunesl a odešel z klubu hnutí ANO,“ řekla Schillerová.

Za veřejnou kritiku ANO a podporu Pavla ve volbě hlavy státu byl kritizován také ostravský primátor Tomáš Macura. Před týdnem se Macura rozhodl ukončit své členství v hnutí. V pondělí pak oznámil, že odejde do půl roku z funkce primátora metropole Moravskoslezského kraje.

Video  Hejtman Vondrák rezignoval na funkci ve vedení ANO. Havlíček: Budeme dál tvrdě proti vládě 
Video se připravuje ...

LuCo ( 22. února 2023 17:18 )

Punc podrazáka už mu už nikdo nevymaže...Dobrý Wolfův následník z VŠB Ostrava...

jajas ( 22. února 2023 16:56 )

Vondrák je vy*chc*ánek! To ten druhý ostravský hrdina to aspoň celé pochopil a jednal tak, jak by měl i tento "nezařazený" Vondrák!
"Rozhodl jsem se k dnešnímu dni ukončit své členství v ANO. Nemohu se smířit se směřováním hnutí, které je zcela odlišné od situace v době mého vstupu, a současně jsem již ztratil víru v možnost na tom ještě něco změnit. Respektuji však, že jsem byl zvolen primátorem právě za ANO, proto na zastupitelském klubu nabídnu svoji funkci k dispozici a nechám své kolegyně a kolegy, ať rozhodnou, koho chtějí, aby je dále vedl,“ napsal Macura."

maxpax ( 22. února 2023 10:18 )

Tak už to krystalizuje, to to pod pokličkou dlouho neudrželi. Bývalý komunista, poté ANO, prošel bez ztráty kytičky testem, jak zahýbat v Moravskoslezkém kraji s prezidentskou volbou vládního kandidáta.
Pak to v ANO položil, ale mandát si nechal. Samozřejmě. A už od bývalých soudruhů , dnes ODS ,dostal nabídku ke spolupráci . Jeden poslanec navíc se pro ODS přeci vždycky hodí. A nějaké členství v nějaké správní radě , nebo něco podobného by se pro sestřenici nebo švagra třeba nenašlo ?

jajas ( 22. února 2023 07:37 )

Doteď ses "kálel" z chyb a překlepů právě ty a nezapoměl jsi o tom informovat. Takže si to "zpracuj" jak chceš....prostě slovo "přenost" neexistuje, takže to byl překlep a na to teď reaguji já.....nejsi žádný superman....

jajas ( 22. února 2023 07:33 )

Já tady diskutuji průběžně...a věřím, že každý se může k tomu tématu vyjádřit..tedy i Juchelka v televizi... Tebe do TV nepozvou, tak si plkej tady....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa