Janda taky hned vyrazil na nákup. Jako doma na Propasti nedaleko Jevan. Jen na konci u kasy zacinkají místo korun dolary. Kus flákoty, minerálky, zelenina. Taťka dobře ví, co je potřeba. „S odletem byly trochu nervy, protože jsme pozdě zažádali o mé vízum,“ přiznal před odletem Janda. Manželka Alice (40) s dcerami se proto na floridské pláži objevila o pár dní dřív než její muž.

60 koncertů

„Zpívám krajanům ve Spojených státech fakt rád. Jsou srdeční, připomenu jim domov, jsou místy i dojatí,“ svěřil Janda. Létá sem často, v poslední době skoro každý rok. Má několik koncertů v Miami, Sarasotě, Atlantě, Washingtonu i v New Yorku. Pak začnou oslavy šedesátin Olympiku v Česku a na Slovensku. „Chtěl jsem, aby koncertů bylo stylově šedesát, tak uvidíme,“ dodává rocker. Je nadšený, že už nyní musel pro obrovský zájem přidat vystoupení v O₂ areně 18. prosince.

Kdy je člověk slavný?

Petr Janda má jasno. „Slavný člověk je, když ho hrají kluci na kytaru u táboráku nebo v parku,“ upřesnil po šedesáti letech na pódiu. Když začínal, řekl mu to prý jeden pán v Supraphonu.

Video
Video se připravuje ...

Petr Janda s manželkou: Na ples dorazil s kufrem! Markéta Reinischová

Fotogalerie
49 fotografií