Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

U Třeboně se srazil autobus s autem: Pět zraněných, přistával i vrtulník

Pět lidí se zranilo u Lásenice na Jindřichohradecku při střetu osobního auta s autobusem.
Pět lidí se zranilo u Lásenice na Jindřichohradecku při střetu osobního auta s autobusem.  (Autor: ZZS Jihočeského kraje)
Autor: ČTK, VaB - 
30. června 2023
09:36

Pět zraněných si vyžádala ranní srážka osobního auta s kamionem u Lásenice. Nehoda se stala na nově otevřeném obchvatu z Jindřichova Hradce na Třeboň. Přistával tady i vrtulník letecké záchranné služby. 

U Lásenice na Jindřichohradecku se v pátek ráno srazilo osobní auto s autobusem. Na místě je pět zraněných. Policie řídí kyvadlově dopravu. Novináře o tom informovala mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová.

Nehoda se stala krátce po 7:30 na silnici mezi Dolní Lhotou a Lásenicí. Na místo vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému. „Vysílali jsme pozemní posádku i vrtulník,“ řekla ČTK mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Tři lidé se zranili v osobním autě, dva v autobuse. „Dvě osoby cestující v OA utrpěly lehká poranění a po ošetření byly převezeny na Urgentní příjem nemocnice Jindřichův Hradec. Třetí poraněná z OA utrpěla středně těžká poranění trupu a hrudníku a po poskytnutí akutní péče byla letecky transportována do českobudějovické nemocnice," dodala Fajtlová. 

K nehodě došlo na nově otevřeném obchvatu Dolní Lhota, který spojuje Jindřichův Hradec s Třeboní. Otevřen byl před třemi dny. 

Video  Záběry z dopravní nehody na Jičínsku.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zásah kriminálky na hřbitově v Lounech: Z hrobu exhumovali nebožtíka?!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání