Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Dcera (30) měla o Velikonocích zabít vlastní matku (†54): „Soňa byla zlá už od dětství,“ říká jedna ze sester

Autor: štt - 
16. dubna 2023
13:37

Před týdnem slovenskými Levicemi otřásla tragédii. Policisté zde v panelovém domě objevili mrtvou Annu (†54). Ubodat ji měla její vlastní dcera. Mezi sousedy se tvrdí, že Soňa (30), která nyní čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu spáchání vraždy, matku napadla kvůli drogám. To však jedna z jejích sester odmítá.

Na neděli velikonoční levičtí strážníci obdrželi naléhavou zprávu, že v ulici Nejedlého došlo k vraždě. Obavy se potvrdily, když policisté za pomocí hasičů vyrazili dveře do bytu, kde na posteli ležela zakrvácená zhruba padesátiletá žena. Na těle měla mít šest až osm bodných ran.

Vyšetřovatelé brzy na to z vraždy obvinili jednu ze tří dcer zemřelé. Dále požádali prokurátora, kterému byl případ přidělen, o vzetí obviněné do vazby.

Slovenským novinářům se v průběhu týdne podařilo zjistit, že ke konfliktům mezi matkou a dcerou docházelo pravidelně a v bytě několikrát zasahovali i policisté. „Táhne se to už několik let a policie se tím opakovaně zabývala,“ sdělil dotázaný soused, který se rovněž domnívá, že za neštěstím stojí drogy.

Jeho názor se jedna ze Soniných sester rozhodla uvést na pravou míru. „Uvedená tvrzení jsou holé nesmysly. Sousedi mají sami máslo na hlavě. Vše měli celou dobu na očích, ale dělali, že nic nevidí, ani neslyší,“ ostře se ohradila v rozhovoru pro Plus Jeden deň. Nicméně potvrdila, že Soňa byla v minulosti závislá na drogách, ale nyní má jiný problém. Trápí ji prý alkoholismus, ale ani ten ji dle jejího názoru nedohnal k vraždě.

„Soňa byla zlá už od dětství,“ uvedla. Dle sestry si rodiče nevěděli s dítětem rady. „Lidé matku pomlouvali, že ji špatně vychovala, ale to není pravda. Matka jí vždy hluboce milovala,“ vysvětlila.

Za svou bezpodmínečnou mateřskou lásku Anna zaplatila životem. „Několikrát jsem Soňu z bytu vyhodila, ale ona se vždy vrátila s pláčem a matka ji přijala nazpět,“ dodává dcera, jejíž rodinu nyní čeká bolestný pohřeb.

Video  Ženy a alkoholismus. Proč pijí?  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání