Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dojemný vzkaz mámy: Pohřeb Erika (†20), Emy (†22) a Kristýny (†20) se uskuteční už v pondělí

Autor: štt - 
15. dubna 2023
16:42

Noční můra každého otce a každé matky. Rodiče Erika (†20), jeho sestry Emy (†22) a jejich kamarádky Kristýny (†20) čeká pohřeb vlastních dětí. Obě rodiny se v pondělí naposledy rozloučí se svými potomky, kteří zemřeli při autonehodě v Liptovském Mikuláši. Kristýnina matka před víkendem poslala smutečním hostům dojemnou prosbu.

Tragédie, která se stala minulý víkend na Liptově, navždy změnila životy několika rodin. V autě, které narazilo do sloupu, seděli kromě Kristýny (†20) sourozenci Ema (†22) a Erik (†20) a nejmladší Sára (19). Devatenáctiletá dívka jako zázrakem nehodu přežila. Zatímco se její rodina modlí, aby byla co nejdříve v pořádku, ostatní rodiče čeká mučivá chvíle – musí pochovat vlastní děti...

Podle deníku Nový Čas Kristýnina matka před obřadem obeslala všechny smuteční hosty s ojedinělou prosbou. Přeje si, aby lidé uctili památku její dcery tím, že finančně přispějí na opuštěná zvířata. „Kristýnko, Emmo a Eriku, váš život již vyprchal. Stejně jako jste milovali život, tak jste milovali zvířata,“ stojí na začátku srdceryvné zprávy. Nešťastná žena dále hosty prosí, aby „místo květin a věnců poslali příspěvek do útulku“.

Usměvavá Kristýna byla známá pro svou nápomocnost. Nejraději se starala o opuštěná domácí zvířata, na čemž se shodují i její přátelé. „Kiki byla hotový anděl. Největší radost jí udělalo, když mohla pomoct svým bližním,“ nechali se slyšet její vrstevníci, kteří se se smrtí své kamarádky těžko smiřují.

Kristýna se svojí maminkou pravidelně navštěvovaly útulek Očami psa. Jeho zástupci na milé gesto již reagovali. „Nemám slov. Pomáhali nám, kdykoli měli volný čas. Je to pro nás obrovskou ctí a jsme jim nesmírně vděční,“ řekla za organizaci Martina.

Nejedná se však o jediný projev solidarity. Lidé chtějí pomoc Monice, matce, která přišla o Emmu s Erikem. Její kolegové si uvědomují, jak těžké chvíle právě zažívá, a rozhodli se ji proto finančně podpořit. „Víme, že Monika je velice skromná a o pomoc by si nikdy neřekla, ale je to asi jediný způsob, jak jí teď můžeme ulevit,“ sdělili novinářům.

Policie tragédii nadále vyšetřuje a v případu zahájila trestní stíhání pro trestný čin zabití. Zatím nebyl nikdo obviněn.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání