Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Biden v slzách: Prezidenta dojala vzpomínka na syna (†46), který zemřel na rakovinu mozku

Autor: ČTK - 
15. dubna 2023
10:04

Americký prezident Joe Biden se dnes během návštěvy poutního místa Knock Shrine v hrabství Mayo setkal s knězem, který udělil poslední pomazání jeho synovi Beauovi, který v roce 2015 umíral na rakovinu mozku. Bývalý kaplan v americké armádě Frank O'Grady v současnosti pracuje v chrámu ve vesnici Knock, píše britská BBC.

„Prostě se to tak seběhlo, že u nás pracuje kněz, který ve Spojených státech udělil jeho (Bidenovu) synovi poslední pomazání,“ řekl kněz Richard Gibbons, jenž amerického prezidenta provázel po kostele v Our Lady of Knock. Biden se s O'Gradym chtěl okamžitě sejít a poslal pro něho člena své ochranky. Prezident se podle Gibbonse rozplakal a všichni se společně pomodlili za Bidenovu rodinu. „Plakal, opravdu ho to zasáhlo. Pak jsme se pomodlili desatero růžence za jeho rodinu,“ prozradil otec Richard Gibbons.

Our Lady of Knock je katolickým poutním místem. Jeho obyvatelé v roce 1879 oznámili, že se jim zjevila Panna Marie, Josef, Jan Křtitel, andělé a oltář s křížem a beránkem symbolizujícím Ježíše. Ročně tam zavítá 1,5 milionu věřících. Biden se zdi, kde mělo docházet ke zjevením, dotkl.

Krátce se zastavili u čtvercového bloku starého kamene, aby Biden mohl položit ruku na místo původní zdi kostela, stejně jako to udělaly miliony poutníků před ním.

V katedrále pak stál před obrovskou mozaikou zobrazující zjevení Panny Marie a před oltářem s podobiznou beránka a kříže. Šlo o asi nejvýraznější projev Bidenovy katolické víry během cesty do země jeho předků.

Další událost v Bidenově programu rovněž souvisela s jeho synem Beauem. Navštívil totiž hospic, kde je umístěna pamětní deska zesnulého.

Biden, který měl v Irsku předky a ke svým irským kořenům se hrdě hlásí, dnes končí třídenní návštěvu tohoto ostrova. Večer ještě stihl vystoupit s projevem před katedrálou ve městě Ballina, jež má okolo 10 000 obyvatel. Jak Biden během své cesty zmiňoval, jeho prapradědeček Edward Blewitt během velkého hladomoru opustil město Ballina a usadil se namísto toho ve Scrantonu v Pensylvánii. Poslechnout a pozdravit jej přišlo asi 20 000 lidí.

Přestože Biden během projevu v irském parlamentu prohlásil, že v Irsku „je doma“, musel se po vystoupení v Ballině vrátit do USA. Do Bílého domu se však ještě nechystá. Prezident plánuje strávit víkend v jednom ze svých sídel, v domě na pláži v Delaware.

Video  Kdo vládne USA? Sedm věcí, které jste nevěděli o Joeovi Bidenovi.  - Videohub
Video se připravuje ...

blue_Moon ( 15. dubna 2023 16:13 )

Je to katastrofa když rodiče přežijí svoje děti. Stařeček Biden je v slzách, ale nedojímá mě to. Kam se podívá tak by nejraději válčil a tam jsou také rodiče a děti.
Není jediným fanatikem ovládat cizí území a podrobit obyvatelsvo v rámci svého nevyplněného ega.

2358abc ( 15. dubna 2023 15:35 )

Nastesti v Irsku Biden netvrdil, ze jeho syn byl zabit ve valce v Iraku, coz parkrat verejne prohlasil. Je to ulhanej pervert, kterej ma rad nevivinuta prsa malych holcicek, na ktere si rad saha....a rodice mu ty holcicky jeste strkaji. Jedo dcera, se musela do sestnacti s nim sprchovat....bala se ho a tak vzdycky cekala az starej pervert usne a pak se teprve sla sprchovat. http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=AG­NGhgB8­MeA

2358abc ( 15. dubna 2023 15:09 )

Prvni zena spachala sebevrazdu, kdyz zjistila, ze ji Biden zahyba s zenskou,( jeho soucasna manzelka Jill) ktera chodila hlidat jeho deti.....opila se, posadila decka do auta a vlitla pod nakladak. Zabila se on a jeji mala dcera, Beau a Hunter to prezili. Nejhorsi na cele veci je, ze se Biden snazil, aby obvinen byl ridic nakladaku, ze byl opily. Nastesti se prokazalo, kdo ve skutecnosti byl opily......biden byl hajzl uz kdyz se narodil....

johnny stopper ( 15. dubna 2023 14:21 )

poslední pomazání u bidenových? pak se nabízí otázka jestli nakonec přes LGBT neřeší katolická církev zejména své problémy.

Zobrazit celou diskusi