Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pavel staví prezidentský tým: Politickým poradcem bude „hříšník“ Farský?

Autor: ČTK - 
6. února 2023
12:10

Bývalý poslanec Jan Farský (STAN) se příští týden sejde se zvoleným prezidentem Petrem Pavlem. Podle serveru Seznam Zprávy ho Pavel oslovil kvůli funkci poradce pro otázky domácí politiky. Farský nechtěl na dotaz serveru důvody schůzky komentovat do té doby, než se uskuteční.

Pavel o Farském podle zdrojů Seznam Zpráv uvažuje v souvislosti s funkcí poradce pro otázky domácí politiky. Pavlova mluvčí Markéta Řeháková uvedla, že se konají různé schůzky a personálie nebude komentovat. „Do té doby, než se sejdu s panem Pavlem, bych to nerad komentoval,“ uvedl Farský.

Farský je místopředsedou vládního hnutí STAN, poslaneckého mandátu se vzdal loni v únoru. Po výzvě vedení Starostů tak reagoval na kritiku své půlroční stáže ve Spojených státech, kterou chtěl původně absolvovat současně s výkonem své poslanecké funkce. Poslancem byl od roku 2010, osm let byl starostou Semil.

Pavel minulý týden vedle setkání s nejvyššími ústavními činiteli mluvil například s ministrem zahraničí Janem Lipavským (Piráti), ředitelem Bezpečnostní informační služby (BIS) Michalem Koudelkou, poradcem pro národní bezpečnost Tomášem Pojarem, ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN) či policejním prezidentem Martinem Vondráškem.

Tento týden má Pavel volno, další schůzky se uskuteční v příštím týdnu. V pondělí 13. února dopoledne se Pavel sejde na zámku v Lánech s končícím prezidentem Milošem Zemanem, v plánu má také cestu do Karlovarského kraje, která se uskuteční 15. a 16. února. Poté pojede na Mnichovskou bezpečnostní konferenci, kde očekává i neformální setkání s lídry jiných zemí.

Video  Fiala: Zeman nejmenuje nástupce Rychetského.  - ČTK
Video se připravuje ...

Staroduchodce ( 7. února 2023 15:56 )

Doufal jsem, že konečně vytáhne na úroveň město Semily. Nebo to bude jinak? Semilští se možná těší, hlavně ostatní semilští Farští.

Staroduchodce ( 7. února 2023 15:50 )

Jaryn19 ( 6. února 2023 19:40 )

IQ a píle jsou různé věci, na některé VŠ stačí být pořádně pracovitý. Ono se studuje třeba v Mostu nebo v Karlových Varech, kde přednáší bývalý superministr docent Havlíček....

Jaryn19 ( 6. února 2023 19:37 )

ze spolupracující firmy technolog se účastnil porad v Agrofertu, tomu se dá věřit

JaNat ( 6. února 2023 19:16 )

Ty jsi za těmi zavřenými dveřmi byl?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa