Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Policista Vladimír osahával Lucinku (11): Dostal podmínku a vyhazov!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: VaB - 
12. září 2022
12:09

Policista Vladimír T. (47) z Královéhradecka dostal za pohlavní zneužití teprve jedenáctileté Lucinky tříletou podmínku. Navíc končí u policie. Dceru své přítelkyně měl osahávat v posteli, kam si za ní lehl. Dívka se s otřesným zážitkem svěřila babičce a tetě, později musela vyhledat psychologa.

Na případ upozornil server Novinky.cz. K činu mělo dojít předloni na podzim. Policista z Královéhradecka tehdy využil situace, kdy jeho přítelkyně odešla na nákup. Doma s ním zůstala její nezletilá, jedenáctiletá dcera Lucie.

„Přišel za ní do dětského pokoje, kde v té době spala. Ačkoliv si byl vědom toho, že jí ještě nebylo 15 let, lehl si vedle ní na postel a s úmyslem se sexuálně uspokojit ji začal osahávat a mačkat na přirození. Svého jednání zanechal, až když se poškozená vzbudila,“ citoval web předsedkyni senátu Krajského soudu v Plzni Ivanu Růžičkovou.

Vladimír T. (47) měl už v minulosti dívce na telefon posílat nevhodné zprávy se sexuálním motivem. Například po ní chtěl, aby se vyfotila ve spodním prádle, nebo že by ji spoutal a dělal si s ní, co by se mu zlíbilo. Teprve jedenáctiletá dívka se s otřesným zážitkem svěřila své babičce a tetě.

„Od nich jsem se to teprve dozvěděla já. Byl to pro mě šok. Když jsem na dceru udeřila, začala se klepat a brečet. Nechtěla o tom vůbec mluvit. Zašprajcovala se a už jsem z ní nedostala kloudné slovo. Když jsem se jí po nějaké době znovu zeptala, opakoval se stejný scénář – klepavka a brekot,“ popsala před soudem matka. Dodala, že její dcera musela vyhledat pomoc od psychologa. Teď má k mužům odpor, mamince brání, aby si našla přítele.

Soudkyně dodala, že nemá pochybnosti o tom, že k události došlo tak, jak ji dívka popsala. Ačkoliv policistovi hrozilo až osmileté vězení, od soudu odešel s ročním vězením s podmíněným odkladem na tři roky. 

Policista u soudu uvedl, že se dívky nedotkl a SMS zprávy byly špatně pochopeny. „Do postele jsem k ní běžně lehával, abych ji uspal. Matka o tom věděla,“ vypověděl. Jelikož rozsudek nabyl právní moci, bude policista propuštěn ze služebního poměru. Navíc přijde o výsluhy. 

Video  Devítiletá Anička Janatková. Okolnosti její vraždy zůstávají neobjasněny.  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání