Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Cizinec v Hradci Králové ubodal svého krajana, hrozí mu až 18 let vězení

Cizinec v Hradci Králové ubodal svého krajana, hrozí mu až 18 let vězení.
Cizinec v Hradci Králové ubodal svého krajana, hrozí mu až 18 let vězení.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
5. dubna 2022
21:24

Královéhradecká policie podezírá jednačtyřicetiletého cizince z ubodání stejně starého krajana. Podle kriminalistů jej zavraždil v neděli v rodinném domě v Hradci Králové po předchozí rozepři. Muže policie obvinila z vraždy, v případě odsouzení mu hrozí až 18 let vězení.

V nedělních večerních hodinách dostala policie v Hradci Králové hlášení o zraněném cizinci, který se měl nacházet v rodinném domě. „Přes veškerou snahu záchranářů jedenačtyřicetiletý muž na místě zemřel. Policisté vzápětí po příjezdu zadrželi v domě podezřelého muže,“ uvedla tisková mluvčí pro Královéhradecko Iva Kormošová. Oba cizinci v Česku podle policie pobývali nelegálně, a to zřejmě už delší dobu.

Nejdříve popíjení, poté vražda

U zadrženého muže policisté dechovou zkouškou zjistili 2,1 promile alkoholu. „Vyšetřovatel mu klade za vinu, že po předchozím popíjení alkoholu, následné slovní rozepři a fyzickém konfliktu napadl svého krajana, kterého kuchyňským nožem několikrát bodl,“ uvedla mluvčí.

Podle tiskové zprávy byla na muže v úterý uvalena vazba. „Pokud muže soudce uzná vinným, může ho odsoudit k trestu odnětí svobody na 10 až 18 let,“ doplnila Kormošová.

Jediná vražda v kraji

V Královéhradeckém kraji policie vloni vyšetřovala jednu vraždu a dva pokusy o vraždu. Z toho dva případy se staly ve věznicích. Všechny skutky se policii podařilo objasnit. Jedinou dokonanou vraždu podle policie spáchal loni v květnu ve vazební věznici v Hradci Králové čtyřiatřicetiletý vězeň, který v cele zabil dvaačtyřicetiletého spoluvězně.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání