Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dívka se svěřila kamarádce z internetu, že chce spáchat sebevraždu: Do záchranné akce se zapojili policisté po celé republice

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk:David Malik - CNCenter A.S.)
Autor: VaB - 
5. dubna 2022
15:32

Ke konci loňského roku se na sociálních sítích seznámily dvě dívky. Jedna z nich se po čase druhé dívce svěřila, že chce rodinné problémy řešit sebevraždou. Díky rychlé reakci policistů v rámci celé republiky se podařilo dívku vypátrat. Byla naštěstí v pořádku. Policistům to ale dalo zabrat!

Dvě dívky si spolu psaly od konce loňského roku do zhruba druhé poloviny března letošního roku. Jedna z nich se po čase svěřila s tím, že ji trápí závažné rodinné problémy. Minulý týden vše vyvrcholilo tak, že se to rozhodla vyřešit sebevraždou.

Vše řekla kamarádce z Kroměříže. Ta věděla jen to, že dívka se sebevražednými úmysly bydlí v Praze nebo jejím okolí. Nic nebrala na lehkou váhu, řekla o tom školní psycholožce a ta okamžitě informovala policisty.  

„Protože šlo o život a neznali jsme přesnou totožnost ohrožené dívky, museli jsme jednat rychle. Do zachraňující akce se postupně zapojili nejen policisté základních útvarů, ale i operační důstojníci ze Zlína a Prahy a rovněž zlínští krajští vyjednávači, kteří oslovili své pražské kolegy a další celostátní útvary,“ uvádí policistka Simona Kyšnerová.

V rámci mezinárodní spolupráce pak zjistili identifikační údaje a polohu o tom, z jakého počítače dívka komunikuje. Mezitím se kamarádky znovu spojily, cílem toho bylo zjistit, v jakém stavu dívenka je. Pak řekla, že večer spolykala velké množství různých léků. „Na základě zjištění IP adresy, a tudíž místa bydliště, se do bytu ohrožené dívky vydaly místní policejní hlídky. Naštěstí byla doma. Policistům o svých sebevražedných úmyslech hned pověděla. Následně skončila v péči lékařů,“ dodala policistka. Vše se podařilo vyřešit rychle díky duchapřítomnosti oznamovatelky a profesionální práci policistů.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání