Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Záhadné zmizení Antonína Kamenského z Tlumačova: Bílý kůň se v 90. letech dopustil závažného podvodu

Autor: VaB - 
5. září 2022
06:25

Už sedm let policisté pátrají po Antonínu Kamenském (59). Jde pro ně o „známou firmu“, zajímala se o něj hospodářská kriminálka. Na konci devadesátých let měl figurovat v jednom ze závažných podvodů jako bílý kůň. V roce 2015 se po něm ale slehla zem. 

Ve středu 23. září bylo policistům nahlášeno pohřešování tehdy dvaapadesátiletého Antonína Kamenského z Tlumačova na Zlínsku. Policisté po muži pátrali, ale bezvýsledně. Moc dobře věděli, koho hledají.

V druhé půlce devadesátých let, mezi lety 1995 a 1997, se měl dopustit podvodu jako takzvaný „bílý kůň“. Zajímala se o něj proto hospodářská kriminálka pro „zvlášť závažnou hospodářskou trestnou činnost“.

Následně ale Kamenský zmizel z dosahu. „Od oznámení pohřešování do dnešních dnů se jej však nepodařilo nalézt a jediné indicie, které k jeho pobytu máme, je informace, že před svým zmizením bydlel v Praze,“ popsali policisté. 

Už je to sedm let, co je Antonín Kamenský (dnes 59) pohřešovaný. Kriminalisté se proto rozhodli tento příběh vložit do policejního kalendáře. Ty začátkem roku rozvezli do všech věznic v České republice.

Slibují si od toho to, že by někdo z aktuálně odsouzených trestanců mohl k případu záhadného zmizení něco vědět. Obrátit se na ně ale může kdokoliv, nejenom kriminálníci.

Video  Devítiletá Anička Janatková. Okolnosti její vraždy zůstávají neobjasněny.  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání