Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Krásnou Evu (†21) našli skoro bez hlavy a svázanou punčochami: Brutální vražda je i po 45 letech záhadou

Autor: rix - 
12. ledna 2022
13:56

V roce 1975 neznámý šílenec brutálně zavraždil tehdy jednadvacetiletou krasavici Evu Stratfordovou, jednu z uznávaných tváří Playboy klubu. Ani po pětačtyřiceti letech se kriminalistům nepodařilo vypátrat jejího vraha. Skončila s takřka uříznutou hlavou a svázaná vlastními silonkami.

Už jako devatenáctiletá se Eva Stratfordová stala servírkou v notoricky známém londýnském Playboy klubu Mayfair. Rodinu již v takto útlém věku opustila. Šla si za svým, chtěla se stát modelkou. Nejdříve ale působila právě v klubu plném sličných dívek. Mezi štamgasty byla oblíbená. Její šéf ji zbožňoval. Celé město jako by krásné Evě leželo u nohou. 

Ráda se s ostatními sexy servírkami fotila a fotky pak posílala svým rodičům. Začala se setkávat s vlivnými lidmi a nabídky prvního profi focení na sebe nenechaly dlouho čekat. „Nejtypičtější blondýna, jakou jsme kdy odhalili,“ stálo na titulní straně časopisu s pózující Evou. Další focení následovalo a kráska tak pózovala na předních stranách periodik, které měly bezmála půl milionu odběratelů. To se ale znelíbilo jejímu šéfovi a z práce sexy servírky ji propustil. 

„Nebyla naštvaná, udělala to, protože se chtěla věnovat modelingu. Nechtěla jen tak čekat, chtěla se svým životem něco udělat,“ vysvětlila její manažerka. 

Brutální vražda 

V úterý 17. března 1975 šla Eva navštívit svého agenta, pak se i s kyticí květin vydala domů. Ještě než vešla do svého bytu, mluvila podle svého souseda v přízemí s cizím mužem. Tentýž soused pak podle svých slov uslyšel ránu a rychlé kroky. O deset minut později dorazil domů její partner Tony a spatřil děsivou scénu. 

Eva byla mrtvá. Měla hrdlo dvanáctkrát podřezané tak, že jí neznámý pachatel skoro uřízl hlavu. Byla svázaná vlastními punčochami. Šílenec jí svázal jak ruce, tak nohy. Vedle ní ležely i zkrvavené kytky, které nakoupila. 

Jak uvedl deník Mirror, podle kriminalistů musela Eva svého vraha dobře znát. V bytě nebyly žádné stopy po vloupání. Ani po pětačtyřiceti letech ovšem detektivové nerozluštili, kdo krásku vlastně zamordoval. Co je jasné, je to, že nebyla jedinou obětí šíleného běsnění. Tentýž vrah má na svědomí i život školačky Lynne Weedonové. Na místě byla nalezená stejná DNA. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání