Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krutá vražda krásné studentky Meredith (†21): Propuštěný pachatel nařkl její osvobozenou kamarádku Amandu

Autor: rix - 
30. listopadu 2021
20:23

Rudy Guede, muž propuštěný na podmínku po třinácti letech odpykaných za vraždu Meredith Kercherové, nařkl Amandu Knoxovou, kterou po obvinění osvobodil odvolací soud. „Já znám pravdu a ona ji zná taky,“ nechal se slyšet s tím, že nebyl tím, kdo zasadil pohledné studentce smrtící rány.

Muž původem z Pobřeží slonoviny striktně odmítá to, že měl společně s Amandou Knoxovou a tehdejším přítelem Rafaelem Sollecitem (26) brutálně zavraždit krásnou studentku Meredith Kercherovou. „Dokumenty tvrdí, že já jsem ji nezabil,“ vyslovil se čerstvě propuštěný Guede. Hrůzný případ se odehrál v roce 2007 v italské Perugii a místním soudům dává dodnes pořádně zabrat.

A zmatky stále pokračují. Manžel Knoxové Christoper Robinson na Guedeho slovně zaútočil. „Bezpochyby zabil Meredith Kercherovou!“ uvedl jasně. „Je to kruté jak k Amandě, tak k rodině pozůstalé,“ dodal.

Jak uvedl deník Daily Mail, samotný Guede se hájí tím, že ho soud poslal do vazby pouze na základě jeho DNA, jež na místě nalezli vyšetřovatelé. „Já jsem jí smrtelná zranění nezpůsobil,“ zopakoval. Jak dále vyhýbavě uvedl, pravdu zná prý jen on a Amanda Knoxová. Nepřímo ji tak obvinil z brutální vraždy. „Já jsem se ji snažil zachránit, ne zabít,“ vysvětloval údajný vrah.

Guedemu také nenahrává to, že je považován za podivína bez příjmu a zaměstnání. Žalobci tvrdili, že se vloupal do domu Kercherové a Knoxové, aby jim ukradl peníze z pronájmu. Obě dívky v době činu žily spolu v jednom bytě, který se proměnil v krvavou lázeň. Guede se rodině krásné dívky omluvil. „Napsal jsem dopis, ve kterém jsem vše vysvětlil. Na omluvy je ale příliš pozdě, pro záchranu Meredith jsem neudělal dost,“ zpytoval svědomí.

Bedlivě sledovaný případ

Případ vraždy americké studentky Meredith Kercherové sledoval v roce 2007 prakticky celý svět. Žena byla nalezena ubodaná a znásilněná ve svém italském bytě ve městě Perugia a z vraždy byla později obviněna právě spolubydlící Knoxová a její partner. Dvakrát byla Američanka neprávem odsouzena a dvakrát definitivně zproštěna viny.

V současné době se Knoxová živí jako spisovatelka a pravidelně vydává také svůj podcast s názvem Labyrinths. Právě v něm žena s pohnutou minulostí nyní přiznala, že v minulých šesti týdnech potratila. Miminko čekala s partnerem Christopherem Robinsonem, za kterého se provdala v únoru 2020.

Amanda Marie Knoxová byla z vraždy své spolubydlící obviněna v roce 2007 a o dva roky později ji za to soud poslal do vězení. V roce 2011 ji soud ovšem obvinění zprostil, aby ji ale znovu poslal za mříže o tři roky později. Definitivní konec kauzy nastal pro Američanku až v roce 2015.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání