Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Judita brutálně zavraždila Tomáše (†16): Soud popsal údajný motiv krutého zločinu

Autor: VaB - 
1. července 2021
20:49

Už jsou to dva roky, co otřásla Slovenskem brutální vražda teprve šestnáctiletého Tomáše ze Žiliny. Po dvou letech padl rozsudek, kamarádka a spolužačka Judita (18) zavražděného mladíka si odpyká trest dvanácti let. Soud se zabýval i tím, proč se strašného činu podle něj dopustila. A důvod, který označil, je skutečně šokující.

K vraždě došlo v jednom z paneláků v Žilině. Tomáš zemřel velmi brutální smrtí - Judita (tehdy 16) mu měla zasadit 51 ran nožem do celého těla! Soudkyně Zuzana Pilátová čin označila za „mimořádně brutální“. Na chodbě bytu to vypadalo otřesně, všude byla krev.

Judita se snažila svou vinu shodit na „neznámého elektrikáře, před kterým ji Tomáš údajně chránil“. Pro to ale kriminalisté nenašli důkazy. Naopak obvinili ji samotnou, ona pak strávila celé dva roky ve vazbě. Rodiče ale stojí za svou dcerou a věří tomu, co jim řekla.

Rozmazlená dívka?

Znalec z oblasti psychiatrie při vyšetřování dívky nezjistil žádné sklony k agresivitě, konfliktům se vyhýbala a neměla ani sklony ke lhaní. „Obžalovaná, jako šťastné, mladé a bezproblémové dítě, byla obklopena enormní láskou svých rodičů s rysy silného ochranářství, kteří jí současně nedokázali nic upřít, měla dostatek všeho, aktivně se rozvíjela ve všech směrech, nebyla konfrontována žádným materiálním nedostatkem, nebyla zvyklá, že nebude mít to, co si zamane,“ cituje web Plus Jeden Deň potvrzující rozsudek krajského soudu.

Právě to se mělo stát základem pro pozdější brutální delikt. Podle mínění soudu takovýto postoj rodičů u Judity vyvolal silný egoismus a neschopnost prohry. „Při uvedené kombinaci stačil banální problém, jenž vedl k neštěstí, které se stalo,“ stojí v rozsudku. Psychiatr připustil, že Judita vraždila v afektu.

V době vraždy bylo školačce šestnáct let, stejně jako zavražděnému mladíkovi. Po dvouletém vyšetřování pak u soudu padl rozsudek. Dívka si za vraždu svého kamaráda a spolužáka odpyká trest 12 let a čtyři měsíce, verdikt je pravomocný.

lunatic ( 2. července 2021 14:11 )

Můj názor je takový,že dotyčný mladík jí zřejmě nechtěl bodat ... a tak se aktivity ujala ona ... a bodala do něj, jako zběsilá

smeagol ( 2. července 2021 13:48 )

S tim se da souhlasit.

1pravda1 ( 2. července 2021 12:57 )

asi první člověk, co si jí dovolil odporovat a ona to řešila po svém - nebu­deš.­....­....­....­..mož­ná zlobu nedokázala ovládat ale potom to rychle hodila na elektrikáře... každopádně něco podobného jako ten kluk, co zavraždil spolužačku, protože ho nechtěla

dvorece ( 1. července 2021 22:25 )

Nebylo to moc, chlapci bylo jen 16 let...

Zabila ho proto, že špatnou výchovou neměla žádné zábrany, lidské emoce, soucit, cizí bolest jí byla cizí a stačilo, aby třeba chlapec jí odmítl rande a u ní to mohlo vyvolat afektivní chování. Děti, co je rodiče příliš rozmazlují jsou odporně sobecké a to byl důvod toho, co udělala, jí se nesmělo odporovat a chlapec si tedy moc dovolil, pokud s ní v něčem nesouhlasil, nebo jí něco odmítl. Tahle holka není pro život, je zkažená, protože nevychovaná, už nic a nikdo ji nenapraví. Vždycky bude nebezpečná.

dvorece ( 1. července 2021 22:16 )

Je sociopatka, měla by zůstat i pak v detenci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání