Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Záhadná smrt manažera Norberta (†36): Noví šéfové si na něj zasedli, říká kolegyně

Autor: shp - 
17. března 2021
13:13

Tolik otázek... Smrt manažera Národního ústavu dětských chorob v Bratislavě Norberta (†36), který se měl zastřelit, obklopuje stále mnoho otazníků. Někteří jeho bývalí kolegové tvrdí, že měl mladý muž problémy s novými nadřízenými.

Norbert byl podle všech známých moc hodný a pracovitý. „Když už přímo nepomohl, tak člověku určitě neprovedl nic zlého. Nebyl to šéf, který by rozdělil práci podřízeným a sám nedělal nic. Naopak, šel příkladem a do všeho se vrhal jako první,“ řekla webu Pluska.sk kolegyně, se kterou v minulosti pracoval.

Problémy s novým vedením

Žena tvrdí, že mladý kolega se změnil, když ministr Krajčí vyměnil vedení ústavu. „Noví šéfové si na něj zasedli, a to tak, že ho nenechali dýchat. Denně ho kritizovali, sledovali na každém kroku. Po každém ‚hříchu’ dělali záznamy o pokárání za účasti svědků. Co Noro prožíval, to by bylo příliš i na koně,“ dodala kolegyně, která měla Norberta evidentně od srdce ráda.

Podle ní nejdřív šikanu zvládal, ale poté už jí měl po krk. Noví šéfové mu dokonce kontrolovali příchody a odchody. Informace z úřadu nevyvrátil ani další lékař. „I já jsem zaznamenal nějaké pokusy, ale nedal jsem se. Mohu potvrdit, že ředitel pravidelně chodí tzv. na tajňačku okolo druhé v noci na kontrolu, ale nezajímá se o to, zda máte službu a jaký je stav pacientů. Sleduje ale, zda nespíme,“ prozradil.

Jak to bylo?

Stačí, aby si někdo sedl k stolu s podepřenou hlavou, a začne dělat cirkus," dodal dotyčný lékař. Za sekretariát ředitele reagovala mluvčí nemocnice Dana Kamenická: „Je nám nesmírně líto každé lidské tragédie. Vzhledem k ochraně soukromí při událostech ve všeobecnosti nebudeme komentovat.“ Správa o smrti zasáhla i bývalého šéfa Ladislava Kuželu. Na Norberta vzpomíná jen v nejlepším.

Video  Záhadná smrt dvou žen (†63 a †89): Jejich mrtvoly našli v jednom bytě  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání