Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zloděj kradl ve velkém přímo v sídle britské královny Alžběty! Lup prodával za hubičku na internetu

Autor: ČTK - 
5. ledna 2021
18:11

Zaměstnanec Buckinghamského paláce Adamo Canto skončil ve vězení. Z paláce ukradl medaile a fotografie, které se posléze pokoušel prodat přes internet. Zloděj se k činu přiznal a odsedí si osm měsíců. 

Adamo Canto se k činu přiznal, medaile a fotografie se pokoušel prodat přes internetové tržiště eBay, napsal web BBC News.

Adamo Canto odcizil například podepsanou fotografii vévodů a vévodkyň z Cambridge a ze Sussexu, album fotografií z návštěvy amerického prezidenta Donalda Trumpa v Británii nebo několik čestných řádů a medailí. Přibližně 77 předmětů zmizelo z obchodu v paláci, ze skříněk zaměstnanců nebo ze skladu vévody z Yorku.

Celkem 37 předmětů bylo podle policie nabídnuto k prodeji za „značně podhodnocenou cenu“, Canto takto získal 7741 liber (přibližně 225.000 korun), přestože některé kousky měly podle policie cenu až 100.000 liber (zhruba 2,9 milionu korun). Velká část odcizených cenností byla zabavena ještě před možným prodejem.

Sedmatřicetiletý Adamo Canto pracoval v královském paláci od roku 2015. V listopadu loňského roku se ke krádežím u soudu přiznal.

Video  Královský trapas: Trump Alžbětě II. zatarasil cestu, musela kolem.  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání