Oslava znásilnění Kamenem úrazu je zejména to, že Pomáda prezentuje sexuální obtěžování jako normální věc. Hlavní hrdina Danny (John Travolta, 66) například během rande v autokině osahává svou milou Sandy (Olivia Newton-Johnová, 72) i přesto, že jí se to očividně nelíbí. Sandy nakonec musí z auta dokonce utéct, aby unikla rukám nenechavce.

Problematická je pro mnohé i píseň Summer Nights, v níž se Danny kamarádům chlubí prázdninovým románkem se Sandy. Jeden z nich se ho totiž zeptá, zda se mu dívka bránila. „Už nikdy ten film nechci vidět!“ prohlásila nyní již bývalá fanynka.

Sexistické měřítko Mnoha lidem se nelíbí ani to, že film se snaží očernit volnomyšlenkářskou Rizzo (Stockard Channingová, 76) za to, že si užívá sex, zatímco mužské postavy za jejich dobyvatelské úspěchy chválí. „Je to sexistická s*ačka,“ shrnul to jeden z komentujících.

Jen bílí »heteráci« Pomáda to schytává i za nedostatečnou reprezentaci menšin. „Každý pár musí tvořit kluk a holka? Páni, to je fakt vrchol homofobie,“ rozčilují se »duhoví« aktivisté. Nit suchou na filmu nenechala ani herečka Mara Wilsonová (33). „Na plese tam byl jeden nebílý pár. Jeden!“ napsala na Twitter.

Sandy Pomádu brání

Není to poprvé, co Pomáda čelí kritice. Loni v říjnu musela na její obranu vystoupit sama Olivia Newton-Johnová (72), která si zahrála Sandy. „Je to jen film, neměli byste to brát tak vážně,“ vzkázala tehdy fanouškům.

VIDEO: Šťastná Slováčková porazila rakovinu! A Novotný skončil u soudu, urazil prodavačku

Video
Video se připravuje ...

Šťastná Slováčková porazila rakovinu! A Novotný skončil u soudu, urazil prodavačku Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
37 fotografií