Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hasiči likvidovali požár malebné roubenky: V ruinách našli mrtvého muže

Liberečtí hasiči likvidovali požár dřevěné roubenky: V plamenech zahynul senior
Liberečtí hasiči likvidovali požár dřevěné roubenky: V plamenech zahynul senior  (Autor: HZS Libereckého kraje)
Aktualizováno -
5. ledna 2021
16:55
Autor: jel, ČTK - 
4. ledna 2021
19:36

V pondělí po čtrnácté hodině vyráželi hasiči k ničivému požáru dřevěné roubenky v obci Víchová nad Jizerou na Semilsku. Plameny si vyžádaly život člověka, patrně dvaaosmdesátiletého majitele. Likvidace plamenů trvala několik hodin.

Hasiči uvedli, že na místě bylo nasazeno pět vodních proudů. „Zásah probíhá z vnějšku i zevnitř budovy a hasiči provádí rozebírání střešní konstrukce. K odvětrání je použita přetlaková ventilace. Čerpací stanoviště je zřízeno na místním potoce,“ doplnili během odpoledne. 

Okolo půl páté se povedlo požár lokalizovat, ale na místě ještě probíhalo dohašování. Kromě několika hasičských jednotek z Libereckého kraje na místo dorazila také pomoc z Královehradeckého kraje. Ochlazen musel být dokonce sousední objekt.

Z počátku to vypadalo, že bude požár bez zranění. „Hasiči hledali majitele objektu, nikoho uvnitř nenašli, ale budou v tom pokračovat dále,“ uvedl zastupující mluvčí pro ČTK, která v úterý uvedla, že hasiči později při zásahu našli mrtvého muže a že se se patrně jednalo o jejího dvaaosmdesátiletého majitele.

Regionální mluvčí policie Vojtěch Robovský upozornil na to, že jde zatím o domněnku. Jistotu by měla dát soudní pitva, při níž se bude zjišťovat i příčina smrti. „Nařízená je na středu," řekl Robovský. Co požár způsobilo, se nadále zjišťuje. Škoda je půl milionu korun, oheň roubenku prakticky zničil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání