Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Výboj při bouřce zasáhl na Rakovnicku skupinku dětí! Chlapce v bezvědomí transportoval vrtulník

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk:Vaclav Burian)
Aktualizováno -
23. září 2020
16:53
Autor: VaB, ČTK - 
23. září 2020
16:28

V obci Jesenice na Rakovnicku došlo ve středu odpoledne k úderu blesku. Blesk měl uhodit do nezletilého chlapce, který skončil v bezvědomí. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Blesk měl navíc udeřit do skupinky dětí! 

K nezletilé osobě, vedle které měl uhodit v Jesenici blesk, vyrážela rychlá lékařská a záchranářská posádka Středočeského kraje. Podle mluvčí Petry Effenbergerové se osoba nacházela v bezvědomí.

„Dle volajících se nezletilá osoba nacházela v bezvědomí. Do příjezdu posádek se probrala do plného vědomí. Po našem příjezdu byla osoba vyšetřena, zajištěna a oběhově stabilizovaná a letecky transportována do motolské nemocnice," řekla Effenbergerová. 

Podle ČTK blesk udeřil dle očitých svědků do skupinky dětí. 

K místu byl následně povolán i vrtulník letecké záchranné služby z Prahy. Podle informací Blesku k incidentu došlo v jednom z kempů nedaleko ulice Pražská. 

„Mohu potvrdit, že jsme krátce před 15. hodinou přijali oznámení o úrazu chlapce v Jesenici na Rakovnicku. Nejdříve zahřmělo a poté do země v blízkosti chlapce udeřil blesk. Chlapec byl letecky transportován do pražské nemocnice,“ řekla Blesku policejní mluvčí Lucie Nováková. V oblasti, kde k úderu došlo, panuje deštivé počasí. 

brano34 ( 23. září 2020 18:18 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání