Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Maturant Matúš (†19) šel jen na vyšetření, v nemocnici zemřel: Pochybili lékaři?

Autor: jel - 
23. září 2020
09:43

Nešťastná maminka Marianna Š. popsala celý případ. Se synem šla do prešovské nemocnice pouze na vyšetření kvůli nedostatku železa. Ukázalo se, že mu z neznámých důvodů selhávají orgány. Každý den mu prý bylo hůř a hůř. K rodině se prý navíc v nemocnici nechovali vůbec dobře a nenechali ji ani nahlédnout do zdravotní dokumentace.

Matúš prý zemřel na selhání srdce, ale podle mámy neměl předtím žádné kardiologické problémy. „Byl hospitalizovaný a po dvou týdnech zemřel, nevím proč,“ řekla Marianna pro server Plus Jeden Deň s tím, že před rokem měl její syn málo železa v krvi, a proto byli u lékaře na kontrole. Na té se však ukázalo, že je nutné Matúše ihned hospitalizovat. Pak už byl prý jeho stav den ode dne horší.

„Další den nám lékařka oznámila, že mu selhávají ledviny,“ popsala máma. Příčina selhání byla však velkou neznámou. Pak dostal mladík vysoké teploty a zvracel, lékaři však tvrdili, že je to normální, když selhávají ledviny. Po týdnu hospitalizace mu bylo čím dál hůře. „Volal mi s pláčem, že nemůže dýchat, když jsme k němu pak přišli na návštěvu, už měl kyslík v nose. Lékař nám stroze oznámil, že jde o adekvátní léčbu, že podstoupil vyšetření srdce, jater a plic a výsledky jsou v pořádku,“ popsala Marianna smutně.

Chlapec pak musel na dialýzu, máma slíbila, že mu po ní zavolá, syn ale telefon nezvedal a neodpovídal na zprávy. Marianna proto volala do nemocnice, kde jí lékařka řekla, že její dítě hodinu oživovali, protože mu selhalo srdce. O několik dní později mladík, který miloval fotografování, nečekaně zemřel. Marianna neví, co se stalo, chtěla si vyžádat zdravotní dokumentaci, aby postup konzultovala s jinými lékaři, nemocnice ji však odmítla vydat.

„Nepovažujeme za normální takové náhlé selhání organismu ani protichůdné informace, které nám lékaři poskytovali. Nelíbí se nám, jak se k nám chovali,“ řekla maminka v slzách a dodala, že podala stížnost na Úřad pro dohled nad zdravotní péčí.

 

kralovna-vsech-mori ( 23. září 2020 13:18 )

Okolo nemocnice pobíhal Putin.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání