Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zdeněk (54) měl způsobit ohnivé peklo v Bohumíně: Byl jako Jekyll a Hyde, tvrdí známí

Autor: jel - 
11. srpna 2020
11:43

Jeden z nejtragičtějších požárů za poslední roky se odehrál v sobotu v podvečer v Bohumíně. Za ohnivou hrůzou, která si vyžádala 11 životů a několik zraněných, stojí zřejmě Zdeněk. V bytě, jejž měl zapálit, krutou smrtí zemřel jeho syn s partnerkou, vnouček i bývalá manželka. O tom, jaký byl, promluvil jeho nadřízený i sousedé, každý však říká něco jiného.

Podle svědkyně se muž ke strašlivému útoku přiznal. „Zatkli pána a ptali se ho, jestli on to zapálil, a on jim řekl úplně klidný: ‚Ano, zapálil,‘“ uvedla Karin Šípková. Názory na údajného viníka strašlivého požáru se však různí stejně jako na celou jejich rodinu.

Agresivní opilec, nebo normální chlap?

„Byl to tyran. Jak se nachlastal, tak to jen lítalo. Nebylo radno se s ním potkat. Řval po lidech, děsil je. Prostě se s ním slušně mluvit nedalo. Byl to psychopatický zuřivec a ožrala,“ řekl Blesku muž, který si od Zdeňka koupil dům, podle něj měl údajný útočník také obrovské dluhy.

Video  Tragédie v Bohumíně. Po žhářském útoku zemřelo 11 lidí, mezi nimi tři děti.  - ZZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

„Všichni kolegové jsou z toho v šoku. Měli jsme ho za úplně normálního chlapa,“ uvedl pro server Novinky.cz nadřízený Zdeňka. Jeden z místních také sdělil serveru, že měl prý čtyřiapadesátiletý muž problémy se zákonem už dříve. U nedalekého rybníka měl vytáhnout zbraň a ohánět se s ní, informaci však místostarosta města Igor Bruzl nepotvrdil. 

To, že byl Zdeněk skutečně rozporuplná osobnost, potvrdil Novinkám i jeden z jeho známých, který v souvislosti s ním odkázal k proslulému příběhu skotského autora. „Připadal mi jako Jekyll a Hyde. Rozpolcená osobnost,“ uvedl.

Lukáš a Lenka měli před svatbou!

Syn údajného žháře, Lukáš, našel v ohnivém pekle smrt stejně jako jeho partnerka Lenka a syn Dominik. Událost je o to smutnější, že dvojice chystala svatbu, brát se prý měli už za měsíc. O rodině sousedé také říkají nejrůznější věci. Údajně byli velmi hluční, což některým sousedům vadilo. Místostarosta města však rodinu neoznačil za nijak extra problémovou.

„Byly tam i nějaké stížnosti u městské policie, ale není to nic, co by vybočovalo z nějakého průměru,“ uvedl Bruzl. Někteří obyvatelé domu však tvrdí, že rodina byla problémová. „Oni se pořád hádali, chlastali, ale kdo mohl tušit, že to takhle skončí?“ svěřila se Blesku sousedka.

„To byla tedy rodina. Pili, hlučeli, na nikoho nebrali ohled. V sobotu začali pít už po poledni. To jsem si říkal, dnes se zase nevyspím. To se tu bude pařit zase až do rána,“ řekl soused, který bydlel s rodinou na stejném patře.

Jiní obyvatelé domu však o Lukášovi tvrdili, že je milý a hodný. „Nemůžu o něm říct špatné slovo, byl to sympaťák, vždycky mě zdravil z dálky, i když jsme se znali jen od vidění. Za měsíc měl mít svatbu, taky jsem to slyšel. Je to hrozná tragédie, takový konec si opravdu nezasloužili,“ prozradil Novinkám muž, který žije o několik pater níž. 

villon ( 11. srpna 2020 14:30 )

Jsou mezy námy i tací co nenávidí alkohol a pak očerňují slušné lidi když se trošku napijí. Nemůžeme být všichni jenom abstinující suchaři, kam by to dospělo?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání