Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Z balkonu se vrhla i Nikola v 8. měsíci: Než skočili, objali se, říká svědkyně

Autor: rys - 
10. srpna 2020
05:30

„Neměli šanci. Bylo to strašně rychlé. Vidět padat z takové výšky hořícího člověka, to je hrozný zážitek. To budu dlouho vidět před očima. Navíc to byla moje spolužačka,“ popsala děsivé okamžiky sobotního večera Kateřina Mirgová (18), bydlící nedaleko místa tragédie.

„Viděli jsme to na vlastní oči. Viděla jsem, jak se loučili. Objímali se, drželi se, ale ten tlak a žár, to už nešlo udržet. Myslím, že to byl bratr, kdo se tu holku snažil udržet. Pak jsem viděla, jak mu vyklouzla z rukou a padala, a při tom jí hořela záda. On to vzdal a šel za ní,“ řekla svědkyně tragédie a dodala: „Já jsem ji znala. Chodily jsme spolu na základku. Jmenovala se Nikola a čekala miminko, holčičku. Byla v osmém měsíci. Byla to pohodová, usměvavá, veselá holka.

Video  Tragédie v Bohumíně. Po žhářském útoku zemřelo 11 lidí, mezi nimi tři děti.  - ZZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

Poté, co viděla padat hořící spolužačku, šla raději pryč. „Jen jsem se ohlédla a viděla jsem ještě padat jejich babičku. Podívala se za sebe a pak padala dolů. Byla to hrůza,“ konstatovala očitá svědkyně a dodala: „Nejhorší je, že ten, co to udělal, jim nedal žádnou šanci. Sám přitom šel bezpečně po schodech dolů a před domem se ještě chlubil tím, co udělal.“

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání