Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman vyrazil na Vysočinu. Prezident po dvouleté pauze nasedl do člunu a šel na túru

Aktualizováno -
9. srpna 2020
13:45
Autor: kal, vei, jt - 
8. srpna 2020
19:40

Tropický víkend je nejlepší strávit u vody. To si řekly tisíce Čechů a nechyběl mezi nimi ani prezident Miloš Zeman. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček zveřejnil snímky Zemana, který brázdí ve člunu Challenger vody Veselského rybníka nedaleko prezidentovy chalupy. Pro Blesk Zprávy pak Ovčáček upřesnil, že prezident na Vysočině stráví „pár dní“. V neděli se zašel podívat na turisticky pramen řeky Oslavy.

Hradní pán přitom už dva roky oblíbenou kratochvíli vynechal a i letos v létě trávil volný čas hlavně v Lánech. V sobotu ale přišla změna a Zeman se navíc nechal vyfotit, jak má až na boty do vody odhalené obě nohy. V době prezidentské volby v roce 2018 přitom musel odvracet spekulace, že má jednu z nich umělou.

Naposledy novináři Zemana na člunu zachytili 7. července 2017. Pak se dva roky státník, který bojuje s neuropatií dolních končetin, na vodu u své chalupy v Novém Veselí nedostal. Mnohem více času trávil v Lánech, zvítězil v druhé přímé prezidentské volbě a absolvoval i rekondiční pobyt v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích.

A v kondici teď Zeman je. „Vypravil jsem se dnes k turistickému prameni řeky Oslavy. Po nedávném poničení vandaly byl starostou Nového Veselí Zdeňkem Křivánkem a jeho kolegy krásně opraven. Děkuji za skvěle odvedenou práci!“ citoval ho na facebooku jeho mluvčí.

Pokud Zeman ušel celou trasu z Nové Veselí k prameni a zpět pěšky - a vynechal silnici - má v nohách deset kilometrů. Jestli to tak bylo, nebo se prezident částečně vezl, Ovčáček už neupřesnil. „Nevím, nejsem na Vysočině,“ opačil.

„Vandalové poškodili dřevěnou připomínku pramene. Pět chlapů jsme se dali dohromady a opravili to,“ přiblížil pro Blesk Zprávy starosta městysu Nové Veselí Zdeněk Křivánek. Připomněl, že Oslava má pramenů pět. A že z Nového Veselí je možné dostat se téměř na místo i autem. Pak už zájemci stačí jen ujít 200-300 metrů. Setkání s prezidentem, které je v těchto dnech na Vysočině, zatím Křivánek neměl v plánu.

Video  Pirát z Vysočiny: Zeman znovu vyplul na rybník, fanynky mu mávaly (rok 2017)  - TV Nova, Hudební banka.cz
Video se připravuje ...

sumecakkapr ( 11. srpna 2020 15:56 )

Začal odpočet. Stát se musí do týdne omluvit za prezidenta Zemana, protože to arogantní howado se samo neomluví.

sumecakkapr ( 11. srpna 2020 05:43 )

Ale já nejsem ve funkci prezidenta, to ti ještě nedošlo, ty primitive?

sumecakkapr ( 11. srpna 2020 05:42 )

Máš pravdu, jde o polomrtvého Ovara.

sumecakkapr ( 11. srpna 2020 05:42 )

Vypadá jako troska a chová se jako prase.

luky 009 ( 10. srpna 2020 23:31 )

Náš pan prezident má už sice svá léta ale pořád dokáže efektivně všechny své státnické povinnosti perfektně a za to mu patří velký dík
DĚKUJI PANE PREZIDENTE

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa