Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vraždu mámy dvou dětí zachytilo video: Muž si na natáčení přinesl skutečnou zbraň!

Autor: ran - 
3. srpna 2020
18:44

Dvojnásobnou matku zastřelil šílenec na Floridě při natáčení amatérského videoklipu. Záběry měly být hraně násilné, plné předstíraného únosu, znásilnění a umělé krve. Ač se v něm nemělo střílet ani na oko, jeden z účastníků si na natáčení přinesl skutečnou zbraň. „Proč střílíš!!?“ ptali se ho v šoku, když zmáčkl spoušť. „Nevím,“ odpověděl psychopat.

Haley Portner Coxová (†23) s přítelem chtěli ve městě Tampa na Floridě pomoct známému natočit video k rapové nahrávce. Mělo v něm být hodně násilí a hodně krve. Přinesli si s sebou k tomu účelu i PET lahve plné červené tekutiny, která měla krev „zahrát“. Že se v reálu prolije krev opravdová, je ani ve snu nenapadlo. Spolu s nimi totiž bohužel na „plac“ nastoupil člověk, kterého neměli nikdy potkat.   

Hlavní iniciátor natáčení, jistý Giovinie Bosques, si v klipu chtěl zahrát roli uneseného. Přivedl si kamaráda Jordana Jaime Silvera (20), který měl být po dobu natáčení k ruce. Jak dlouho se ti dva znali, není dosud známo, ale Haley i její přítel Erik Bronowski ho prý viděli poprvé. Bosquesovi ovšem důvěřovali.

Nesl si s sebou nabitou pušku!

Sešli se podle webu listu Tampa Bay Times u něj a u jeho přítelkyně doma. Po seznámení se šlo na věc. Nasedli do auta a vyjeli za město. Ačkoli ve scénáři k videoklipu nestálo ani slovo o střílení, Silver si s sebou údajně nesl poloautomatickou zbraň s něčím, co vypadalo jako laserový zaměřovač, napsal Daily Mail.

Policie má záběry z kamery, které okolnosti tragédie částečně zachycují. Když si vyšetřovatelé pracovní záběry projížděli, v jednom okamžiku se na nich objevil Silver se zbraní v ruce. Ke konci videa je vidět, že se chová podivně. Bosques i Bronowski později vypověděli, že budoucí vrah kolem „placu“ nervózně popocházel a v jisté chvíli se začal bezdůvodně schovávat za křovím. Zbývající účastníci ale byli zrovna zaměstnáni tím, že Bosquese pomazávali umělou krví.    

Jejich kamera všechno zaznamenala

Matka tříleté holčičky a čtyřletého chlapečka se ujala role kameramanky. Na záznamu je slyšet, že si říká o instrukce, jak má kameru správně držet. V tom okamžiku ale zazní rána, kamera padá na zem. Bosques přístroj zvedá a utíká. Podle policie se současně Silvera konsternovaně ptá, proč to udělal. Ten jenom hlesne: „Nevím, musíme pryč.“ Bosques se zastavuje a dává se se střelcem do hádky, jestli je správné utíkat. Opakuje otázku po důvodu, když zazní další tři rány. Bosques několikrát po sobě zakřičí „Ne!“‎ a pouští kameru z ruky.

Haley byla na místě mrtvá, střela jí projela obličejem a hlavou. Její přítel byl zasažen do stehna a hrudníku. Bosques utekl ze scény – začal se dobývat k lidem domů, aby zavolali policii. Na záběru bezpečnostní kamery na jedné z nemovitostí je vidět i Silver, jak přibíhá za Bosquesem. Je bez trička a vypadá zadýchaně. Nakonec odbíhá. Bosquesovi se pak povede jednoho z obyvatel přesvědčit, aby zavolal tísňovou linku. Na místě činu u zastřelené přítelkyně zůstal Bronowski, ten odtud také přivolal policii. 

Vrah se nedoznal

Silvera našli schovaného pod grilem na zahradě jednoho z domů. Vyšetřovatelům tvrdil, že nikoho ze tří účastníků natáčení nezná, nic neudělal a žádné zbraně se ani nedotkl. Záběry však jasně dokazují, že lhal. Už jen dodal, že ho Bosques za 30 dolarů (660 korun) najal, aby vypomáhal při natáčení.  

Blízcí zastřelené Haley jí založili účet na GoFunfdMe, aby finančně pozůstalým vypomohli s péčí o dvě malé děti, které po mladé ženě na tomto světě zůstaly. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání