Průlom v kariéře zaznamenala díky singlu Mercy ze svého debutového alba Rockferry, jež v roce 2008 otřásalo světovými žebříčky. Po druhém počinu s názvem Endlessly, který nesklidil takovou chválu, se zpěvačka stáhla do ústraní. Fanoušci se domnívali, že dosáhla vrcholu a kritiku jednoduše nezvládla. Pravda byla ovšem docela jiná. Duffy přiznala, že se stala obětí únosu a znásilnění a trvalo roky, než se z toho alespoň částečně vzpamatovala.

„Stalo se to v den mých narozenin. V restauraci mě zdrogovali, v tomhle stavu mě drželi další čtyři týdny a odvlekli mě do zahraničí,“ začíná mrazivé vyprávění zážitku, který jí navždy změnil život. „Pamatuju si, že jsem nastupovala do letadla a také na cestu autem. Nechali mě v hotelovém pokoji, kam se útočník vrátil a znásilnil mě. Pamatuju si na bolest a že jsem se snažila udržet při vědomí.“

Duffy vzpomíná, že se na pachatele nesměla podívat, musela chodit za ním. Mnohokrát ji napadlo, že uteče, až bude spát, nakonec to neudělala. „Neměla jsem u sebe žádné peníze a bála jsem se, že zavolá na policii a ti mě jako pohřešovanou osobu budou hledat.“ Když přiletěli zpátky, uvěznil ji u ní doma. „Byla jsem omámená, cítila se jako zombie. Věděla jsem, že je můj život v ohrožení, útočník přiznal, že mě chce zabít.“ Zda ji během těchto čtyř týdnů věznění znásilnil, to si zpěvačka nepamatuje.

Incident později nahlásila strážníkům a dobrovolně se izolovala od světa. Zanechala za sebou známé, kolegy, přátele i rodinu. Několikrát se přestěhovala ze strachu, že padne do rukou někomu dalšímu. Identitu útočníka zná jen ona a policie. Duffy poznamenává, že ji lidé od dopisu odrazovali, ona se už ale necítí ponížená a zraněná natolik, aby tuto část svého života nadále tajila.

Poprvé se o znásilnění zmínila v únoru na sociálních sítích. Příspěvek po několika hodinách zmizel z povrchu zemského a zanechal za sebou zmatené a vyděšené fanoušky, kteří netušili, co se s jejich oblíbenou zpěvačkou stalo. Teď o jejích hrůzných zkušenostech ví celý svět.

Fotogalerie
11 fotografií