Autorka J. K. Rowlingová, jež se díky knižní sáze o mladém kouzelníkovi Harrym Potterovi stala v podstatě ze dne na den z chudé ženy v domácnosti miliardářkou, se svěřila, že pravděpodobně prodělala koronavirus. Na svém twitterovém účtu tento týden v pondělí uvedla, že v uplynulých dvou týdnech na sobě pozorovala všechny symptomy onemocnění virem covid-19. Přestože žádné testy nepodstoupila a ani se neléčila pod odborným zrakem lékaře, je přesvědčená, že onu obávanou chorobu prodělala – a hlavně ji zdárně překonala. Díky jednoduchému návodu, který našla na internetu!

Rowlingová totiž podle svých slov využívala dýchací cvičení, aby dostala vzduch hlouběji do spodní části plic, a prostřednictvím svého oficiálního účtu sdílela ono zázračné video, na kterém jakýsi lékař poskytuje návod, jak tato cvičení správně provádět. „Jsem už plně uzdravená, tyhle dýchací techniky mi velice pomohly,“ holedbala se na twitteru dáma, jejíž konto je údajně tak vysoké, že patří mezi jedny z nejbohatších žen světa. Prý má dokonce více peněz než britská královna Alžběta II. (93).

„Děkuji za vaše laskavé a krásné zprávy! Opravdu jsem už docela zdravá, chtěla jsem jen sdílet tuhle techniku doporučenou lékaři. Nestojí nic, nemá žádné ošklivé vedlejší účinky, ale mohla by vám / vašim blízkým hodně pomoci, stejně jako v mém případě. Zůstaňte v bezpečí, všichni!“ poděkovala o něco málo později slavná spisovatelka svým fanouškům za podporu a vyzvala všechny, aby zůstali ve svých domovech, čímž eliminují riziko nákazy.

Ona samotná ostatně, aby zabavila rodiče a děti v domácí karanténě, zprovoznila novou webovou stránku HarryPotterAtHome.com plnou nejrůznějších aktivit, her a kvízů, a nechybí dokonce ani e-shop příhodně nazvaný Platform 9 3/4 (tedy česky Nástupiště 9 3/4).

VIDEO: Trailer ke snímku Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny, posledním filmu z pera J. K. Rowlingové, který byl v kinech

Video
Video se připravuje ...

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny Vertical Ent., Warner Bros.

Fotogalerie
39 fotografií