Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Katka, Zuzana a Zdenka zachraňovaly pejsky z útulku při povodni: Všechny se utopily!

Autor: shp - 
14. listopadu 2019
12:20

Prosily o pomoc. Ta však nepřišla. Tři statečné Slovenky riskovaly životy, aby před rozbouřenou řekou ochránily pejsky z útulku. Katarína, Zuzana a Zdenka za to zaplatily cenou nejvyšší.

K tragédii v obci Revúca došlo ve čtvrtek vpodvečer. „Tři ženy měly zachraňovat zvířata z útulku, přičemž je nešťastně stáhl silný proud řeky Muránka,“ informovali policisté na svém profilu na sociální síti.

Ženy přitom před svou smrtí prosily veřejně o pomoc. „SOS prosím, jen když si můžete pro pejska přijít nebo zabezpečit odvoz. Momentálně nemohu rozvážet,“ uvedl útulek v Revúce na facebook v osudný den.

Syn Katky žije v Praze

Z vody vytáhli nejdříve bezvládné tělo Kataríny K. Ta pracovala v rožnavském útulku a v Revúce jen pomáhala. Syn Katky žije v Praze, takže pejsci byli pro ni každodenní náplní času, uvedl web Pluska.sk. Zvířata měla moc ráda.

Stejně jako její kamarádky Zuzana a Zdenka. I ony pracovaly v rožnavském útulku. Smrt milovnic zvířat vyvolala na sociálních sítích velkou vlnu smutku. Pozůstalým po hrdinkách kondolovali známí i úplně cizí lidé.

Byly to hrdinky

Upřímnou soustrast. To se nedá,“ napsala na facebooku Zlatice. „Upřímnou soustrast rodinám. Je to něco hrozného. Velké díky všem, co pomáhali a pomáhají. A to patří i ženám, které obětovaly vše za záchranu,“ uvedla Barbora.

nika70 ( 14. listopadu 2019 14:43 )

Opravdu Bůh existuje??? Jak mi toto vysvětlí pánbíčkáři?!

hejpockej ( 14. listopadu 2019 14:36 )

za tohle se jim dostane v nebi pocta nejvyssi

hejpockej ( 14. listopadu 2019 14:34 )

svalovec ( 14. listopadu 2019 14:26 )

Měli by holky dostat státní vyznamenání za hrdinctví a statečnost
málo kdo by tohle udělal....... Ono není lehko zachranovat život
at je to zvířátko nebo člověk uvědomte si že život máme jenom jeden
druhá šance není a ni nebude.....
A nechápu proč tolik pejsků je v útulku a proč se na ně dělaj takové
odporné útoky v ždyt je to přítel člověka už od dávných dob tak proč to dělaj určitý lidi týraj ......asi jsou nemocní......měli ukázat fotky těch děvčat aby lidi věděli že jsou mezi náma i tací který udělaj první a poslední aby někoho zachránili at to stají co to stojí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání