Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tři pejsci zemřeli v rozpáleném autě: Hasiči i veterináři se je snažili marně zachránit

Autor: shp - 
23. července 2019
18:21

Šla nakoupit potraviny a plné břicho ji evidentně zajímalo více než zdraví tří jejích mazlíčků. Nezodpovědná panička Ann Garnettová (65) nechala před supermarketem v Jamestonu na americkém Rhode Islandu v zamčeném a rozpáleném autě své nebohé pejsky. I když je nakonec vysvobodili přivolaní hasiči a převezli je na veterinární kliniku, zachránit se je nepodařilo.

Byla slunečná a žhavá neděle kolem čtyř hodin odpoledne. Teploty se v tu dobu pohybovaly v rozmezí 35 až 43 stupňů Celsia. Kolemjdoucí si všimli, že před obchodem v zaparkovaném autě s neotevřenými okénky jsou uvězněni hned tři pejsci, Informoval o tom web ABC15 s odkazem na informace od místní policie.

Veterináři psy nedokázali zachránit

Jamestonský požární sbor vyndal psy z vozidla. Pokoušeli se je resuscitovat. Psi byli transportování do Newportské nemocnice pro zvířata. Brzy ale byli prohlášeni za mrtvé. Myslím si, že ať je jakákoliv teplota, počasí nebo zda je zapnutá klimatizace, se zavřenými okny je nepřijatelné být ve vozidle dlouhou dobu,“ řekl policejní šéf Edward Mello.

Ve voze skutečně klimatizace neběžela, ale web NBC Boston uvedl, že není jasné, zda nebyla zapnutá, nebo selhala. Garnettová byla obviněna z tří případů týrání zvířete a tří případů zanechání zvířete bez dozoru ve vozidle. Hrozí jí za to až pětileté vězení a pokuta v přepočtu 22 tisíc za každé mrtvé zvíře. O výši trestu bude rozhodovat soud.

Zemřeli dva labradoři a špic

Uhynulá zvířata jsou malý vlčí špic, sedmiměsíční černý labradorský retrívr a čtyřletý černý larbadorský retrívr. Nehledě na to, zda skončí ve vězení, si snad Garnettová příště pořádně rozmyslí, než si pořídí další zvíře. Utýrání hned tří pejsků je i z nezodpovědnosti ohyzdný čin. Všichni dobře vědí, že se děti ani pejsci v autech nenechávají.

andorea ( 23. července 2019 19:27 )

Kráva blbá!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání