Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Statečný pitbul zachránil děti před jedovatým hadem: Sám útok nepřežil

Autor: chal - 
29. září 2019
18:59

Pes je nejlepší přítel člověka, říká se. V případě osmiměsíčního pitbula Zeuse to platí stoprocentně. Zeus totiž položil život při bránění své rodiny před jedovatým hadem. Nebezpečný plaz ohrožoval dvě děti, těm se ale díky věrnému psu nic nestalo.

Bráškové Oriley a Orion z americké Floridy si v pondělí odpoledne hráli před domem a netušili, že se k nim trávou blíží smrtelné nebezpečí. K hrajícím si sourozencům se pomalu plazil smrtelně jedovatý korálovec.

Chlapce z verandy pozoroval jejich táta Gary. Společnost mu dělal Zeus, osmiměsíční pitbul. Ten najednou zkoprněl a upřeně hleděl do trávy. A zaútočil. Zeus hada zabil a chlapcům pravděpodobně zachránil život. Had podle Garyho pejska ale čtyřikrát kousnul.

Psův obličej začal rychle otékat, bylo jasné, že je zle. Zeus zemřel u veterináře. Oriley s Orionem se se svým zachráncem rozloučili alespoň přes videohovor.

„Hodně spal, ale Garymu a klukům chtěl ukázat, že svůj boj o život vyhraje,“ popsala máma chlapců na stránce GoFundMe.com. Zeus ale nepřežil. „Jsme zdrcení. Položil život, abychom byli v bezpečí. Navždy mu budu vděčná,“ doplnila Georgina. Pitbulové jsou podle ní velmi věrná zvířata. Pokud se nějaký chová špatně, je to výchovou, tvrdí Američanka.

Rodina na serveru GoFundMe.com žádala veřejnost o finanční podporu. Účet u veterináře se totiž vyšplhal na tisíc dolarů (23 tisíc korun). Částka se vybrala během jednoho dne.

Worf ( 30. září 2019 12:35 )

naidka:V tomto ohledu na tvém názoru něco pravdy je. Ale podle mých zkušeností s hady ve volné přírodě musím říct, že had se dá v 99% opravdu na útěk pokud má kam. Já jen reagoval na článek, protože je opět napsaný jak kdyby to bylo něco neuvěřitelného.

Worf ( 30. září 2019 12:30 )

No... Tak ten pes by se tahle choval i kdyby tam lezla třeba užovka. On prostě "Chňapnul po něčem co tam lezlo" A o moje IQ neměj starosti,jen proto, že mám jiný názor. Jsem zoolog se specializací na tropickou a subtropickou faunu se zaměřením na plazy.

naidka ( 30. září 2019 08:29 )

SP. Nějak nechápu tvoje reakce .

naidka ( 30. září 2019 08:26 )

Worf: Pes zneškodnil potencionální nebezpečí v blízkosti jeho rodiny. Had by asi sám nezaútočil, určitě nechtěl děti lovit, ale děti se k němu mohly při hře přiblížit, šlápnout na něj apod., potom by se bránil. Nevím, jak to má pes v hlavě nastavené, jestli ví, že je had jedovatý, jednal jenom podle instinktu.

Worf ( 30. září 2019 07:28 )

Tak předně.Čokl zaútočil na hada a ten se bránil. Ten Korálovec se sice mohl plazit v trávě, ale neměl jedinej důvod někoho napadnout. Proč by to dělal?. Člověk není jeho přirozená potrava, tak proč by měl vůbec plýtvat svým drahocenným jedem. Jedovatý had útočí jen v ohrožení a pokud nemá kam utéct. A to píši jako herpetolog co chovám jedáky 15 let....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání