U dvouproudé jednosměrné silnice na smíchovském Hořejším nábřeží se žena jen letmo rozhlédla a se psy vběhla do vozovky za plného provozu. Do bezpečí protějšího trávníku jí chyběl sotva metr, když se najednou ve druhém pruhu nepochopitelně zastavila a snažila se k sobě jednoho ze psů přitáhnout. Možná zahlédla blížící se motorku a lekla se, že už nedoběhne. Jenže motorkář se jí nestačil vyhnout. Došlo ke střetu, po kterém žena i s jedním ze psů letěla zhruba 10 metrů vzduchem od místa srážky, kde na silnici skončil i motorkář se svým strojem.

Mezi prvními, kdo na tragédii zareagoval, byl další pejskař, který neštěstí viděl – rozsvítil mobil a začal zastavovat dopravu. Druhý ženin pes mezi brzdícími vozy vyděšeně pobíhal, hledal paničku a svého chlupatého parťáka. Plamínky jejich životů už ale dohasínaly.

Takhle k tragické nehodě na Hořejším nábřeží došlo. Stačilo jen kousek a byla by na druhé straně na chodníku.
Autor: infografika Blesk.cz

Třicet minut oživovali

Záchranáři ženu podle jejich mluvčí Jany Poštové třicet minut oživovali. Její zranění ale byla smrtelná. Se svou paní zemřel i pes. „Motorkáře s pohmožděným hrudníkem transportovali na ortopedii do motolské nemocnice,“ dodala mluvčí. Ještě před tím se ale podrobil dechové zkoušce. „Byla negativní,“ uvedl policista Jan Daněk. Kdo je viníkem nehody, policie vyšetřuje a prosí případné svědky, aby se přihlásili na linku 158. Jak dopadl přeživší pejsek, se neví.

Přebíháme tu všichni

„Jsem z toho v šoku. Paní jsem potkávala. Všichni tu takhle riskujeme, přebíháme i ve špičce za plného provozu. Přechod je hrozně daleko,“ řekla Blesku místní pejskařka. Na chybějící přechod si postěžovala i další majitelka psa. Sraženou ženu prý neznala, přesto ji zpráva šokovala a slzy neskrývala ani před redaktory Blesku. „Po té nehodě mi volal vyděšený bratr. Bál se, že jsem to byla já. Také tudy chodím,“ přiznala.

Fotogalerie
15 fotografií