35letá žena vyrazila ráno vyvenčit své dva pejsky, domů ale nedošla. „Na Hořejším nábřeží se stala tragická dopravní nehoda, při níž zemřela žena, zranil se motorkář a uhynul pes,“ uvedli policisté krátce před osmou ráno. Když došlo ke střetu - kolem šesté ráno - byla ještě tma. Záchranáři se ženu pokoušeli podle jejich mluvčí Jany Poštové 30 minut oživovat, její zranění ale byla příliš vážná.

„Zraněného 39letého motorkáře záchranáři transportovali na ortopedii do motolské nemocnice s pohmožděným hrudníkem,“ dodala mluvčí. Dechová zkouška u něj byla negativní, upřesnili policisté, motorka skončila desítky metrů od místa střetu.

Silnice byla zhruba od šesti až do půl desáté kvůli zásahu složek integrovaného záchranného systému neprůjezdná, objízdná trasa vedla přes ulice Vltavská, Svornosti a Lidická. „Okolnosti celé události vyšetřují kriminalisté z odboru vyšetřování dopravních nehod, kteří zjišťují, jak se dopravní nehoda stala a kdo je jejím viníkem,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk s tím, že policisté zároveň žádají svědky nehody, aby se ozvali na linku 158. 

Kvůli více než tři hodiny zavřené ulici zkolabovala doprava na Smíchově - ve Strakonické ulici směrem k Hořejšímu nábřeží byl ve špičce pátý, nejhorší stupeň dopravy, řidiči museli počítat s velkým zdržením.

Fotogalerie
11 fotografií