Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Krejčíř vyhrožuje z jihoafrického vězení: Pusťte mě domů, nebo všechny potupím!

Autor: dce, ČTK - 
25. června 2019
12:17

Radovan Krejčíř, který před 14 lety uprchl z Česka, si odpykává trest za pokus o vraždu, únos a obchod s drogami. A každou chvíli o sobě nechává slyšet – tentokrát začal vyhrožovat autoritám, že pokud ho nevydají do České republiky, tak uteče.

Do Jihoafrické republiky dorazil Krejčíř v roce 2007 a podle všeho se velice rychle zapojil do života místního podsvětí. Ve vězení už nyní sedí téměř šest let, pořád se tam ale moc nezabydlel. Aspoň to tak působí podle toho, jak vehementně se chce vrátit do České republiky, kde si má odkroutit souhrnný trest 15 let vězení za pokus o vytunelování státního podniku Čepro a za řadu dalších činů. Česká republika usiluje o Krejčířovo vydání z JAR od roku 2007.

Krejčíř prostřednictvím svých právníků před nějakou dobou poslal dopis nyní již bývalému ministrovi spravedlnosti Michaelu Masuthovi, ve kterém vyhrožoval útěkem. „Další nešťastnou skutečností je, že dokud je pan Krejčíř uvězněn v jihoafrickém vězení bez jakékoliv naděje na propuštění, zůstane vysoce rizikovým kandidátem na útěk. Pokud by se tato událost naplnila, vláda bude nepochybně velice znemožněna,“ stojí podle zpravodajského serveru City-press.news24.com v dopise.

Dále se zde píše, že pokud bude Krejčíř ihned vydán do České republiky, zůstane tato hrozba nenaplněna a zároveň zmizí břemeno věznění „šéfa podsvětí“. Právě Krejčíř už daňové poplatníky za šest let strávených za mřížemi stál v přepočtu téměř 315 milionů korun.

Právníci, potažmo sám Krejčíř, apelují na ministra, že vzhledem k částce, kterou země na věznění jediného muže již vynaložila, je „prostě nesmyslné a nežádoucí mít pana Krejčíře v jihoafrickém vězení jen o den déle“. Krejčíř usiluje o vydání do Čech tak moc, že je podle nich zároveň připraven čelit trestu, který na něj čeká v jeho domovině.

majojo ( 26. června 2019 11:47 )

Snad odpráskne, ne?

havran2 ( 26. června 2019 08:36 )

Nechte si ho tam, ať je všechny práskne ! ! !

PavelSki ( 26. června 2019 07:59 )

Boží trest za uplacení policajtů, aby ho z té vily tenkrát nechali prchnout.

gepama ( 26. června 2019 07:56 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

boroboro ( 26. června 2019 01:39 )

Já myslím, že by slova pana Krejčíře měla jihoafrická policie brát vážně a zamyslet se nad tím, jestli nemá pravdu, protože pokud by utekl, měla by skutečně velkou ostudu. Ta hrozba je velmi vážná.
Proto je na místě přijmout neortodoxní rozhodnutí, i když se to neříká lehce.
Je třeba zvýšit nad panem Krejčířem ostrahu a silně mu zpřísnit podmínky ve vězení, aby k vyplnění jeho výhružek ani náhodou nemohlo dojít.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání