Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Autobus s dětmi se srazil s autem plným dřeva: Desítky zraněných, na vině je prý řidič

Autor: DH - 
20. května 2019
20:29

K vážné nehodě linkového autobusu vyrazili v pondělí po třetí hodině složky integrovaného záchranného systému ve slovenské Žilině. Ve vozidle hromadné dopravy během kolize cestovalo okolo 40 pasažérů, převážně pak dětí. Na místě zasahoval i vrtulník a zranilo se dohromady 22 lidí. Za nehodu prý může řidič.

Autobus se podle svědků dostal do kolize s nákladním automobilem plným dřeva, tomu se prý chtěl řidič vyhnout a narazil do obrubníku, osobák pak skončil v příkopu.

Zranění byli krátce poté transportováni do tří přilehlých nemocnic. Nejhůře dopadl dvaasedmdesátiletý senior. Ten měl po nárazu letět přes půl autobusu a narazit do sloupku, kde bylo umístěno zařízení na označování jízdenek. „Vrtulníkem byl převezen do nemocnice 72letý muž, který utrpěl zranění hlavy, horní a dolní končetiny,“ uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Hopjaková.

Jako zázrakem nemělo ani jedno z mnoha dětí vracejících se domů ze školy žádné vážnější zdravotní komplikace.

Podle předběžných policejních šetření může za nehodu řidič autobusu, který se prý nevěnoval řízení. Policie u něj na místě provedla dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Podle cestujících jel ale muž velice neohleduplně. Přesnou příčinu musí určit policie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání