Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na Jihlavsku havaroval školní autobus! Pro zraněného školáka letěl vrtulník

Aktualizováno -
11. března 2019
17:20
Autor: ČTK, čad, chal - 
11. března 2019
15:36

V pondělí odpoledne na Jihlavsku havaroval školní autobus se 17 dětmi. Autobus v silném sněžení narazil do stromu vedle silnice. Na místě bylo víc zraněných osob. Jedno dítě záchranáři letecky transportovali do nemocnice v Jihlavě. Věk dětí zdravotníci ani policie neupřesnila.

Krátce před půl čtvrtou odpoledne v obci Věžnička na Jihlavsku havaroval školní autobus vezoucí 18 pasažérů. Řidič autobusu v husté vánici nezvládl řízení a narazil do stromu vedle silnice.

Autobus převážel 17 dětí a jednoho dospělého. Jedno z dětí utrpělo středně těžká zranění a záchranáři ho letecky transportovali do nemocnice v Jihlavě. Další děti utrpěly nanejvýš lehká zranění a zdravotníci je ošetřili na místě. Školáci pak putovali do nemocnice.

Řidič je lehce zraněný, dechová zkouška vyloučila, že by před jízdou pil, uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová. Zranění podle ní skončili v jihlavské a havlíčkobrodské nemocnici.

„K nehodě došlo okolo půl třetí odpoledne, řidič autobusu bez ohledu na počasí nezvládl řízení a narazil do stromu,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Okolnosti nehody policisté vyšetřují.

„Na místě jsme ošetřili třináct dětí a jednoho dospělého pasažéra,“ uvedla ředitelka jihlavské záchranné služby Vladislava Filová. „Jedno dítě se středně těžkým zraněním bylo letecky přepraveno do nemocnice,“ dodala ředitelka.

Mluvčí Nemocnice Jihlava uvedla, že pět ze sedmi dětí už bylo z nemocnice propuštěno, dvě zůstávají na pozorování. Podle mluvčí havlíčkobrodské nemocnice Petry Černo jsou prozatím zranění dopraveni do nemocnice na vyšetření.

„Bohužel se to stalo, je nám to samozřejmě líto," řekla Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva společnosti, pro kterou řidič jezdí. Podle jejích informací k nehodě mohlo přispět špatné počasí. Řidič havarovaného autobusu je podle Kateřiny Kratochvílové zkušený a dosud neměl nehodu.

Po víkendovém ochlazení jsou na Vysočině místy husté sněhové přeháňky. Na 137. kilometru dálnice D1 směrem na Prahu odpoledne havarovalo devět vozidel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání