Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Učitelka ve školce týrala děti? Policisté zahájili trestní stíhání

Učitelka měla týrat své žáky (ilustrační foto)
Učitelka měla týrat své žáky (ilustrační foto)  (Autor: Daniel Vitouš)
Autor: chal - 
23. května 2019
23:08

Učitelka z mateřské školky v Brunovcích dostala vyhazov poté, co vyšlo najevo, že měla mít ke svým žákům poněkud podivný přístup. Děti po sobě prý musely samy mýt nádobí, za trest je zavírala do kumbálu, nebo dostávaly poloviční porce jídla. Zkušená pedagožka obvinění odmítá.

Do školky v Brunovcích na Slovensku chodí přes 20 dětí. Šest z nich měla učitelka dlouhodobě týrat. Pedagožka prý žáky trestala polovičními porcemi jídla a nutila je umýt po sobě nádobí, nebo děti zavírala do tmavého kumbálu. Podle informací deníku Nový Čas byl problém dlouhodobý, do školky dokonce docházel psycholog. Děti podivné zacházení ze strachu tajily.

Před několika měsíci ale jeden z žáků doma popsal, co ve školce zažívá, a v tu chvíli se daly věci do pohybu. Starostka Brunovců problém se souhlasem rodičů nahlásila na policii. „Je mi nesmírně líto, že musíme řešit takovou citlivou věc. S učitelkou jsme rozvázali pracovní poměr. Je absolutně nepřípustné, aby děti měly strach z pedagoga,“ sdělila starostka obce Stanislava Zervanová.

Případ řeší policisté, kteří ve věci zahájili trestní stíhání za zločin týrání svěřené osoby. „Chodíme teď postupně vypovídat na policii. Dokud se celá věc nevyřeší, nechceme o tom mluvit. Je to velmi citlivé,“ cituje jedny z rodičů list Nový Čas.

Pedagožka, která ve školce pracovala několik let, měla děti nepřiměřeně trestat za neposlušnost. Žáky zavírala do kumbálu za kuchyní, odkud vedou schody na půdu s tím, že je odnese čert. Jindy dětem za trest dávala menší porce jídla nebo je nutila umýt po sobě nádobí.

Učitelka tvrdí, že je nevinná. „Kategoricky odmítám takové tvrzení, které se nezakládá na pravdě. Nikdy jsem dětem neubližovala a ani neubližuju,“ sdělila Novému Času.

cotoje ( 20. června 2019 07:50 )

Já bych svému děcku věřila, mě taky učitelka ve školce bila dřevěným pravítkem a zavírala mě v úmývárně. Matka mi doma řekla že pro mě přijde po obědě pak nepřišla a ta učitelka mě zbila že jsem lhala ale nelhala doma mi to moje matka slíbila a pak se na mě vys.rala, a nebo jsem našla rozbitou hračku a zas mě zbila že jsem to prý rozbila já, učitelky jsou falešné khu rwy ska. Lidé by se svých dětí měli ptát proč nechce do školky

Taurus70 ( 24. května 2019 06:48 )

Konecne nekdo kdo ty rozmazlene smrady vychovava a zase spatne?!😂😂😂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání