Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V 15 uškrtil mámu ročního dítěte: Po návratu z vězení skočil pod vlak

Autor: DH - 
10. května 2019
10:32

Na veřejnost pronikly informace o totožnosti muže, který během čtvrtečního rána skončil pod koly lokomotivy u Bezděkova na Klatovsku. Mělo by se jednat o dvacetiletého mladíka z Táborska, který má za sebou temnou minulost. Jako patnáctiletý totiž podle soudu zabil přítelkyni (†34) svého otce. Po propuštění z kriminálu si vzal život.

K vraždě došlo na podzim roku 2014. Tehdy patnáctiletý teenager neunesl rozchod svých rodičů a jinak bezproblémový a sympatický žák se začal uzavírat do sebe, protože nikdy nepřijal novou rodinu jeho otce. Bohužel to nakonec vyvrcholilo vraždou. Středoškolák, který tehdy docházel do prvního ročníku uměleckoprůmyslové školy v Bechyni, svou macechu a matku ročního dítěte uškrtil v jejím bytě.

Policie následně mladíka rychle dopadla. Českobudějovický soud ho na jaře 2015 poslal za mříže na čtyři a půl roku nepodmíněně. Z výkonu trestu se chlapec vrátil poměrně nedávno. Pravděpodobně však jen těžko nesl své životní břímě. Ve čtvrtek ráno se pak rozhodl svůj krátký život ukončit. Informoval o tom Deník, který zároveň uvedl, že šlo o "nejmladšího jihočeského vraha posledních desetiletí".

„V 6.16 hodin řídil strojvůdce vlak po železniční trati ve směru od Klatov na Domažlice a u železniční zastávky Bezděkov, zatím z nezjištěných důvodů, vběhl poškozený proti rozjetému vlaku,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová. Mladého muže se pak už nepodařilo zachránit a na místě zahynul. Policie potvrdila, že by se mělo jednat o dvacetiletého občana z Táborska.

Vše nasvědčuje tomu, že chtěl svůj život ukončit. Podle posledních zpráv prý zanechal i dopis na rozloučenou. „Kluk byl sympatický, milý a šikovný, okoukal keramické řemeslo od svého otce. Bohužel až do té tragické události. K nám do obce, odkud pocházela jeho matka, jezdil k babičce a dědovi. Je to hodně smutné, i přesto, co sám udělal,“ řekl Deníku jeden z obyvatel vesničky.

Případem se policie bude nadále zabývat. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti a případ dále prověřují,“ řekla Ladmanová.

Cigosks ( 15. května 2019 15:32 )

Člověk má ve vězení dost času na přemíšlení. Hold to nedal.

fido2 ( 10. května 2019 16:02 )

Neměl by skočit pod vlak ten fotřík?

antismejd ( 10. května 2019 13:23 )

Kluk byl sympatický,milý a šikovný...a uměl taky dobře uškrtit člověka..prostě neskutečný blábol té baby.

lubosbeyr ( 10. května 2019 12:13 )

Škoda že to neudělal hned, mohl ušetřit peníze daňových poplatníků.

Brnooo ( 10. května 2019 11:40 )

Pro pisálka: Když už opisuješ článek, tak se naučit i číst, ne jen kopírovat. "Situaci tehdy patnáctiletý středoškolák řešil nejhorším možným způsobem - čtyřiatřicetiletou přítelkyni svého táty uškrtil v panelákovém bytě." 34, ne 40.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání