Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ostraha „pašeračky“ Terezy v Pákistánu polevila: Co se stalo?

Autor: shp - 
18. prosince 2018
05:35

Desítky po zuby ozbrojených policistů jako doprovod? Ani náhodou. Česká „pašeračka“ Tereza H. (22) přišla ve čtvrtek k pákistánskému soudu téměř sama. Společnost jí na cestě do jednací síně dělal jenom jeden ozbrojenec. A i ten se občas někde zapomněl. Co se stalo?

Dříve doprovázelo Terezu k soudu hned několik policistů a policistek. Teď tomu tak už není. Na nejnovějším videu Blesk.cz je vidět, jak od příjezdu z věznice putuje uličkami až k soudní síni prakticky sama. Kromě novináře, který ji zpovídá a natáčí, jde za ní pouze jeden ozbrojený policista.

Právníci totiž dorazili na místo již dříve a část eskorty zůstala mimo záběr. Je ale vidět, že se v Pákistánu příliš nebojí, že by se jim „pašeračka“ pokusila utéct. Její případ je v zemi ostře sledován, a zatímco se doma v Česku spekulovalo, že se Tereza dříve živila jako luxusní prostitutka, v muslimské zemi ji mají za modelku.

I když se soud s Terezou táhne, šla k němu i tentokrát s dobrou náladou. „Nechal jste si ostříhat vlasy, že?,“ zeptala se Češka novináře. „Ano, mám nový účes,“ odvětil jí. Když se však dotázal: „Chybí vám vaše rodina?,“ úsměv jí zmizel z tváře. „Ano. Už je to rok,“ povzdechla si. A to je pravda. Je tomu téměř již jeden rok, co byla v pákistánském Láhauru zadržena.

Důvodem bylo 9 kilogramů heroinu, které měla ukryté v zavazadle. V současnosti se snad soud blíží ke svému konci. Svědci byli vyslechnuti a naposledy měl soudce položit Tereze pár doplňujících otázek. V Pákistánu jí hrozí i doživotí. Trest smrti v zemi existuje, ale zpravidla se neudílí cizincům.

Voda ( 20. prosince 2018 06:59 )

Jen si ji tam nechte,je k ničemu.

brano34 ( 18. prosince 2018 16:47 )

Za dva dny se jí z rozsudku podlomí kolena a pak bude mít dost času na přemýšlení, co bude dělat až bude v budoucnu na svobodě.

Jarabak ( 18. prosince 2018 10:48 )

Nechápu, jak někdo rozlišuje mezi pakáží, co to bere a pakáží, co to distribuuje. Viset by měli všichni

cakalik cakalik ( 18. prosince 2018 08:27 )

nechápu jak k pakáži, která to dobrovolně bere ,pod vlivem dělají prů.... lidé i soudy přistupují opatrně měli by dávno viset!

Pohybovenadany ( 18. prosince 2018 08:06 )

*** ... 90% lidi ví , že je nevinná , tak ji tak neoslovujte !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání