Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Podvod u Terezina soudu: Žalobce falšoval dokumenty, soudce jeho návrhy smetl ze stolu

Autor: dce - 
5. prosince 2018
05:30

Po pondělnímu soudu s Terezou (22) následoval pro mnohé účastníky šok. Soudce smetl ze stolu nejnovější návrhy státního zástupce a uvedl, že důkazy byly vykonstruované! Soudce svým podpisem zamítl dalšího navrhovaného svědka a jednání se posunulo do finální fáze.

Už jen posledních pár jednání čeká Češku Terezu v Pákistánu. To jí ostatně měl přislíbit sám soudce, který ji v pondělí nechal předat seznam otázek, na které bude příští jednání odpovídat. Pak by měl následovat už jen rozsudek.

A nedá se říct, že by v případu bylo jasno. „Státní zástupce předložil se zlým úmyslem dodatkovou žalobu s vykonstruovanými důkazy proti obžalovaným osobám, které ani nemůžou být použity v takto pokročilém jednání," stojí v jednom ze soudních dokumentů.

Ve světle těchto skutečností soud zamítl předvolání jednoho z dalších svědků obžaloby a přistoupil k výslechu Terezy. Té navíc slíbil, že už ji čeká pouze jedno nebo dvě jednání a dozví se rozsudek. Terezin obhájce jí pak plný nadějí řekl, že na Vánoce už bude doma.

Terezu zadrželi pákistánští celníci na letišti v Láhauru 10. ledna. Při třetí kontrole u ní totiž objevili téměř devět kilogramů heroinu. Mladá Češka tvrdí, že o drogách nevěděla. Už téměř rok teď Tereza navštěvuje láhaurský soud a čeká na rozsudek. Vzhledem k tomu, že jde o cizinku a vezla méně než 10 kilo drog, nehrozí jí trest smrti a patrně ani doživotí. I tak čelí deseti letům v místním vězení. Česko totiž nemá s Pákistánem dohodu o vydávání zločinců.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání