Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Pákistánu zadrželi krásnou Češku Terezu (21): Převážela 9 kilo heroinu, tvrdí místní média

Autor: ljš - 
10. ledna 2018
11:17

Čin, který se v Pákistánu trestá smrtí! Jednadvacetiletou Terezu H. z Uherského Hradiště podle místních médií zadrželi celníci, když se na letišti v Láhaur snažila propašovat devět kilogramů heroinu, které chtěla převézt do Abú Zabí. 

Tereza byla v Pákistánu na tříměsíční příbuzenské vízum, které mělo platnost od 15. listopadu do 14. února. Na mezinárodním letišti Allama Iqbal v Lahore byla zadržena před několika hodinami. 

Celníci ji prozatím odmítli vydat policistům z protidrogové centrály, dívka tak čeká na rozhodnutí o svém dalším osudu na celním úřadě. Podle serveru Geo.tv se Tereze podařilo projít přes dvě kontroly, do letadla, které směřovalo do hlavního města Spojených arabských emirátů Abú Zabí, už ale nenastoupila. Celníci ji těsně před tím dopadli. 

VIDEO: V Pákistánu zadrželi krásnou Češku Terezu s 9 kily heroinu

Video  V Pákistánu zadrželi krásnou Češku Terezu - s titulky  - Tereza Kühnelová
Video se připravuje ...
 

Tereza chtěla odletět z pákistánského Láhaur do Abú Zabí Tereza chtěla odletět z pákistánského Láhaur do Abú Zabí | Infografika Blesk.cz

Češka se po zadržení zřejmě rozhodla vypovídat. Celníci totiž uvedli, že ve městě nyní na základě jejích informací probíhá několik zátahů. 

Zadržení Terezy H. už potvrdilo ministerstvo zahraničí. "Žena je nyní vyslýchána celníky v prostorách letiště, následně by podle našich informací měla být předána k dalšímu vyšetřování speciálnímu úřadu pro boj s narkotiky," řekla mluvčí ministerstva Irena Valentová. Prozatím jsme neobdrželi žádnou žádost o asistenci v této záležitosti, dotyčná Češka nás zatím nekontaktovala, dodala.

Česko má ve městě Láhaur honorárního konzula, se kterým je české velvyslanectví v Islámábádu v kontaktu. Podle Valentové konzul vyslal na letiště dva své asistenty, aby zjistili další informace.

Podle serveru Novinky.cz se pašování drog v Pákistánu obvykle trestá smrtí, v případě cizinců však soudy zpravidla k ukládají trest odnětí svobody v nejdrsnějším vězení. 

Znáte zadrženou Češku Terezu H.? Napište nám na tip@blesk.cz.

VIDEO: Mluvčí Bohumil Malášek ukazuje zabavenou varnu pervitinu ve Svitávce.

Video  Mluvčí Bohumil Malášek ukazuje zabavenou varnu pervitinu ve Svitávce.  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...


Čtěte více na Blesk.cz:

Vražda slovenského novináře Jána Kuciaka >>>

Svatba prince Harryho a Meghan Markle >>>

Změna času - kdy se střídá letní a zimní čas >>>

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání