Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Neteř olympionika Hradilka trpí nevyléčitelnou nemocí: Pomoci jí chce Samková i další sportovci

Autor: aba - 
14. prosince 2016
19:00

Malá Boženka (4) je neteř kajakáře Vavřince Hradilka a potýká se s vážnou genetickou nemocí, která postihuje svalstvo a skoro jí znemožňuje pohyb. Na speciální vánoční dárek pro ni se teď snaží vybrat peníze i další čeští olympionici a přispět můžete i vy.

Božence byla spinální muskulární atrofie (SMA) diagnostikována v jejích jedenácti měsících. Jedná se o genetickou poruchu svalstva, kvůli které se skoro nemůže hýbat. Nemůže se sama najíst nebo sedět, nemá dokonce ani sílu na dýchání. Vyžaduje speciální nepřetržitou péči a speciální pomůcky, jako třeba elektrický vozík, které pro postižené děti do deseti let nehradí pojišťovna.

A právě na ten se Hradilek spolu s dalšími olympioniky snaží vybrat peníze v kampani Sportovci hrdinům. Spolu s ním se do akce zapojila i snowboardistka Eva Samková, moderní pětibojaři David Svoboda a Honza Kuf a akrobatický lyžař Tomáš Kraus. Ti všichni dali dohromady speciální předměty z olympiád a ostatních akcí, kterých se zúčastnili, a vymění je za vaši pomoc.

Hit hit kampani Sportovci hrdinům, která končí 23. prosince, může každý výměnou za více či méně osobní dárek přispět na malou Boženku a její vozík. Dárečky od sportovců se liší v závislosti na vašem příspěvku, ale můžete si jít zaběhat se zlatým Svobodou nebo zajezdit na kajaku s Hradilkem. Cílová částka kampaně je půl milionu korun, za které olympionici splní holčičce jedno velké vánoční přání – dar pohybu alespoň v přenesené formě.

axana ( 14. prosince 2016 20:50 )

Pojišťovna nehradí vozík??!! To ji jako mají rodiče nosit na zádech????? To se fakt pochopit nedá. No snad jedině kdyby byla holčička alkoholik, kuřák nebo feťák tak pak by snad pojišťovna vše hradila.Tahle krásná holčička si svou nemoc nezpůsobila sama. Nekouří, nefetuje, nepije. Asi to pojišťovnám vadí nejvíc. Kde to žijeme?! V totálním chaosu a bordelu.

kravanebeska ( 14. prosince 2016 19:31 )

 Takova nadherna holcicka a takove velke trapeni... Jak je mozne, ze to pojistovny neproplaceji! Snad ma kazdy pravo zit dustojne a smet vyjet bez problemu ven! I psi se chodi vencit, vezni chodi po dvorku nebo ven na vychazky...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání