Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Odškodné pro osvobozenou sestru Věru M.? 640 000 Kč za víc než rok v base

Autor: dce, uá - 
23. ledna 2016
05:02

Věru M. ve čtvrtek soud zprostil obžaloby z vraždy šesti pacientů, které měla připravit o život, když pobývali v nemocnici v Rumburku. Podle rozhodnutí soudu neexistují důkazy, že k činům vůbec došlo. A tak si Věra M. mohla oddechnout. Bude odpočívat, nebo se dál bít za svou čest? Odškodné podle vlastních slov požadovat bude!

Po osvobozujícím verdiktu soudu téměř mohla být slyšet rána, jak Věře M. spadl kámen ze srdce. Rozplakala se štěstím, že má měsíce neuvěřitelných obvinění konečně za sebou. Ačkoliv ji soud propustil z vazby už v prosinci, teď je teprve skutečně volná.

V rozhovoru pro Blesk prozradila, že víc než na teplou vanu se těší na svého domácího mazlíčka. „Mám krásného chrta, velikánského, je to mazlík a pro mne canisterapie. Je pro mě důležitější než cokoli jiného.“

Nebude to ale jen odpočinek, co ji nyní čeká. Státní zástupce se odvolal, a tak je možné, že bude muset znovu před soud. A pokud se rozhodne bojovat za vyšší odškodné, tak si před soudní senát půjde sednout ještě jednou.

Bez soudu má nárok až na 640 tisíc korun odškodného – což je 1500 korun za každý den, který strávila ve vazbě. Může to ale být i méně, „sazba“ začíná už na 500 Kč. „Odškodnění za pobyt ve vazbě vyřizuje ministerstvo spravedlnosti. To vyplácí odškodnění v podstatě tabulkově. Pokud chce ten člověk víc, tak mu nezbývá než podat žalobu. Nemůže být sice odškodněna dvakrát, ale nevylučuje to žádat odškodnění i za jiné věci než za pobyt ve vazbě. Třeba za likvidační situaci, ztrátu pověsti a podobně,“ říká právník Jan Černý.

Rozhovor s Věrou M. najdete v sobotním Blesku. Rozhovor s Věrou M. najdete v sobotním Blesku. | Blesk

lecram ( 23. ledna 2016 12:21 )

Ze sa nechate takto oblbovat,vsak to je viac ako 44 000 Kc na mesiac a Vy drete pomaly za minimalnu mzdu a este sa bojite ci Vas zajtra nevyhodia,ze je to tak na Slovensku sa nedivim,pretoze sme ovce,ale ze i Vy a ta baba mi silne niekoho pripominala a uz som na to prisiel,je sice troska krajsia,ale podoba sa na Vlasticku Parkanovu....

frantazloun ( 23. ledna 2016 11:50 )

 Ať žije KSČ!

breburda1 ( 23. ledna 2016 11:33 )

bac-bum-bac-Nenadávej,asi tomu nerozumíš. Snad si nemyslíš,že vraždila.Proč?Jaký k tomu měla důvod? Žádný-protože nikoho nezabila.

versutus ( 23. ledna 2016 11:09 )

...obyvatel...

ninga ( 23. ledna 2016 11:09 )

MUHEHE

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání