Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ransdorfa odvezli do nemocnice. „Situace je vážná,“ říká jeho spolupracovnice

Autor: simao, kol, ryc - 
22. ledna 2016
14:01

Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) byl odvezen do nemocnice. Blesk.cz potvrdila zprávu Helena Suchá, vedoucí jeho kanceláře. Situace je podle ní vážná. Politik v poslední době řešil především tlak spjatý s miliardovou švýcarskou kauzou, která odstartovala jeho zatčením v bance v Curychu. Do pražského IKEMu odvezli Ransdorfa patrně v bezvědomí.

„Informace poskytne manželka. Já nic nebudu komentovat,“ řekla Blesk.cz vedoucí Ransdorfovy kanceláře Helena Suchá. Následně však potvrdila: „Ano, situace je vážná.“ Podle informací zdroje z Ransdorfova blízkého okolí byl politik převezen v bezvědomí do nemocnice IKEM v Praze, uvedl server Parlamentnilisty.cz.

Diabetik Ransdorf si na zdravotní obtíže stěžoval i v poslední době po propuknutí své švýcarské kauzy. „Můžeme potvrdit, že pan Ransdorf je u nás. Další informace poskytovat nemůžeme,“ řekla Blesk.cz tisková mluvčí IKEM Veronika Velcová.

Spekulace o Ransdorfově bezvědomí nikdo otevřeně nepotvrdil. „Do pražského IKEMu jsme muže ročník 1953 během dopoledních hodin převáželi," řekla však Blesk.cz mluvčí Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy Jiřina Ernestová. 62letý Ransdorf je právě tento ročník.

Švýcarská kauza komunistického europoslance se rozhořela na začátku prosince 2015, kdy politika zatkli ve švýcarské bance spolu s trojicí Slováků. Podle slovenských médií šli do banky vybrat velký obnos peněz.

Ransdorf se však později hájil, že jen vyrazil zprostředkovat kontakt mezi bankou a jejím klientem, dědicem údajných milionů. Z něho se vyklubal Čech Vladimír Huněk, který měl již v minulosti problémy se zákonem. O jeho minulosti europoslanec věděl. Sám Ransdorf však odmítal, že by se stal obětí podvodu.

ČTĚTE VÍCE: Vše o Miloslavu Ransdorfovi

Cukrovka a inzulín, problémy s tlakem

Ve Švýcarsku však strávil europoslanec po zatčení tři dny ve vazbě. zamířil i na výslech. Na poměry ve vazbě si postěžoval. Poukázal při tom právě i na své zdravotní potíže.

„Přivedli mi vězeňského lékaře, který si zapsal mé léky, ale neměl k dispozici noční inzulín, policista ho nebyl schopen najít v mém voze zaparkovaném u hotelu Marriott. První noc jsem si chtěl píchnout alespoň denní inzulín, několikrát jsem zvonil, a nedali mi ho. Nebo mi v noci vyletěl tlak, zvonil jsem třikrát, a nikdo nepřišel,“ popisoval Ransdorf v rozhovoru pro LN. 

Příčiny jeho současné hospitalizace nejsou známé. Pražská nemocnice IKEM (Institut klinické a experimentální medicíny) se specializuje mj. na diabetologii, léčbu kardiovaskulárních chorob či poruch metabolismu.

Video Miloslav Ransdorf popisuje podrobnosti ze svého zadržení. - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Krotitel dluhů

Miloslav Ransdorf je od roku 1972 členem komunistické strany. V Evropském parlamentu působí od roku 2004. Ačkoli odmítá, že by se ve Švýcarsku dopustil nezákonného jednání, pozastavil své členství v levicové frakci europarlamentu. Kvůli kauze zamířil i na kobereček před vedení KSČM a pro novináře uspořádal tiskovku, kde pokračoval ve své obhajobě.

Za cíl si dal především očištění svého jména. To se však v minulosti objevilo v souvislosti s uvalením exekuce na jeho majetek. Z Ransdorfa se tak stal i krotitel dluhů“. Exekuci na svou vilu v Praze-Libuši však dokázal odvrátit. Komunista Ransdorf je pak známý také svými eskapádami za volantem, v posledních letech řešil i několik dopravních nehod.

bingous ( 22. ledna 2016 16:18 )

My tě podržíme, nejsme jako VY.

xixy ( 22. ledna 2016 16:11 )

1 uzený buřt - 1 krabička cigaret, 1 párek - 1 cígo, říká vědecká instituce

pavucinka ( 22. ledna 2016 15:59 )

Banány nejsou tak důležitý, ale člověk měl zase radsot,když něco,co běžně nebylo, dostal. Dnes jsou játra i ledvinky, ale řeznictví zejí nějak prázdnotou.Lidi kupují spíše uzeniny. Jsou levnější a nevaří se dlouho/ energie taky není levná/Elektřina se měla zlevňovat jako plyn, který zlevní. Vymysleli si, že budpou "jin se více /o 18 až 19%/ velké jističe. Konkrétně jističe, které jsou 3x25A. Na malých se ušetří, ale kdo to neví, bude nemile překvapen a zapaltí.Jiní si zase namastí kapsu, jelikož některé informacei se příliš moc "nereklamují".

carisima ( 22. ledna 2016 15:48 )

Inzulin se musí dávkovat správně, jinak poškozuje zdraví. Někteří to ale podceňují, zejména některý dům seniorů. Pak drží basu a dokažte jim něco. Starý člvoěk umírá přirozenou smrtí, a někdy ještě pěkně oškubaný.

sores ( 22. ledna 2016 15:45 )

 Jo na každé prase se vaří voda, osud dožene každého, viz. kříšťálový Gross. Každý kretén by měl dopadnout víc než špatně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa